НОВИНИ

Ботев (Пд) надви ЦСКА 1948 в Коматево

ботев надви цска 1948 коматево
Снимка: ПФК Ботев (Пловдив)
bnt avatar logo
от БНТ
19:23, 01.10.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ботев (Пловдив) победи като домакин ЦСКА 1948 с 3:1 в двубой от 10-я кръг на efbet Лига.

"Канарчетата" излязоха напред в резултата в 31-ата минута, когато Па Конате направи силен индивидуален пробив и бе съборен пред наказателното поле на гостите от Денислав Александров. Главният арбитър Димитър Димитров посочи бялата точка, а с изпълнението на дузпата се нагърби Тодор Неделев, който прониза вратата на Даниел Наумов за 1:0.

Само седем минути по-късно "жълто-черните" удвоиха преднината си. В 38-ата минута Неделев центрира от ъглов удар, което бе засечено от Антоан Бароа. Кълбото се отби от напречната греда, а Маркиньос направи добавка. Георги Ангелов изчисти пред голлинията, но след намесата на ВАР бе признато второ попадение за Ботев.

Второто полувреме започна отлично за възпитаниците на Николай Киров, които се върнаха в срещата в 49-ата минута. Резервата Денислав Ангелов се пребори за топката със Супрайен в наказателното поле на "канарчетата" и това предостави възможност на Галин Иванов да овладее и да стреля във вратата на Георги Аргилашки. Стражът на Ботев се намеси неубедително и позволи на кълбото да влети в мрежата му.

Трибуните на стадиона в Коматево бяха възпламенени на трети път в срещата в 67-ата минута. Георги Топузов от ЦСКА 1948 не изчисти убедително топката от малкия пенал, тя попадна в краката на Па Конате, който подаде към Маркиньос, а той я прати в долния десен ъгъл на вратата на гостите.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Гломб: Между 3 и 5% от хората не изграждат качествен имунитет при каквато и да е ваксина
Доц. Гломб: Между 3 и 5% от хората не изграждат качествен имунитет при каквато и да е ваксина
Гаел Монфис: Чувствам се великолепно в София
Гаел Монфис: Чувствам се великолепно в София