НОВИНИ

Ботев Пд се окичи с бронзовите медали след успех срещу Славия

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:54, 22.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
ботев окичи бронзовите медали успех славия
Слушай новината

Отборът на Ботев (Пловдив) надигра с 2:1 като домакин състава на Славия в мач от последния 31-ви кръг на Първа лига за сезон 2021/22.

Успехът на "жълто-черните", наред със загубата на Левски от Лудогорец, осигури на тима третото място в крайното подреждане за първи път от сезон 1994/95 насам. Отборът на Славия пък приключва на шестата позиция.

Именно гостите от София първи стигнаха до гол чрез Кристиан Георгиев, но след намеса на ВАР попадението беше отменено заради засада.

Всичко обаче беше напълно редовно в 53-та минута, когато Джак Лейн от тима на Ботев напредна на скорост в половината на гостите и с мощен удар под гредата не остави шансове на Светослав Вуцов, давайки аванс на домакините.

В 66-та минута Тодор Неделев опита изстрел от въздуха, който обаче беше париран от футболист в бяло. За нещастие на гостите топката попадна у Николай Минков, който от близко беше точен за 2:0.

Славия все пак намери сили да стигне до почетен гол, а негов автор стана 18-годишният Валентин Петров, който ознаменува дебюта си в мъжкия футбол с попадение.

Повече попадения обаче не паднаха и така успехът остана за домакините от Ботев Пд. За играчите на Азрудин Валентич обаче сезонът все още не е приключил, защото на тях им предстои двубой срещу Берое в битката за място в евротурнирите през следващата кампания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море и ЦСКА завършиха сезона с нулево реми помежду си
Черно море и ЦСКА завършиха сезона с нулево реми помежду си
Лудогорец победи минимално Левски и го спря за третото място в Първа лига
Лудогорец победи минимално Левски и го спря за третото място в Първа лига