НОВИНИ

Ботев (Пловдив) е все още без успех за 2021 г.

bnt avatar logo
от Калоян Николов
17:40, 28.02.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Футбол
ботев пловдив все без успех 2021

Ботев (Пловдив) не успя да победи Монтана и двата тима завършиха наравно 1:1 в среща от 19-ия кръг на efbet Лига, играn на "Футболен комплекс Ботев 1912" в Коматево.

"Жълто-черните" направиха слаб мач и не успяха да запишат първи успех за 2021 година. Попадението за "жълто-черните" реализира Мишел Еспиноса в 83-ата минута.

В 4-ата минута след грешка на Кевин Янсон гостите организираха бърза атака, последва центриране отдясно и удар от движение на Тони Тасев, минал покрай вратата. В 28-ата минута, след диагонален пас надясно, топката бе центрирана и Кики засече с глава, но Аргилашки улови.

2 минути по-късно "канарчетата" стигнаха до идентична ситуация, но ударът с глава на Атанас Илиев попадна в бранител. В следващите минути гостите осъществиха натиск, като изпълниха серия от статични положения пред вратата на Ботев.

В заключителните минути на полувремето "жълто-черните" стигнаха до няколко добри ситуации. В 40-ата минута Атанас Илиев отправи мощен удар от средна дистанция, а Благой Макенджиев изби в корнер.

При последвалото центриране топката бе насочена към вратата на Монтана и защитник изби кълбото пред голлинията. В 44-ата минута след центриране отляво Макенджиев изпусна топката, Атанас Илиев отправи акробатичен удар, кълбото се удари в напречната греда и тупна на голлинията, след което бе избито от бранител.

Второто полувреме стартира кошмарно за пловдивчани. В 48-ата минута Кевин Янсон сбърка в центъра на терена, гостите организираха триходова акция и след центриране отдясно Николай Минков на шпагат прати топката в мрежата за 0:1.

В 66-ата минута гостите пропуснаха златен шанс да си подсигурят трите точки, след като Стефан Каменов бе изведен очи в очи с Георги Аргилашки, но във втори пореден мач вратарят на "жълто-черните" се намеси решително и остави пловдивчани в мача. В ответната атака Атанас Илиев получи в наказателното поле, завъртя се и стреля, но неточно.

Така се стигна до 83-ата минута, в която Мишел Еспиноса отново спаси "канарчетата" от поражение. Халфът получи топката в наказателното поле, преодоля съпротивата на двама бранители и с отличен удар изравни резултата - 1:1.

В 86-ата минута Славчо Шоколаров шутира от средна дистанция, топката премина през купа от играчи, но Благой Макенджиев спаси. В добавеното време Па Конате центрира отляво и Салиф Сисе стреля с глава, но покрай целта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водачите на листите на ПП АБВ: Доц. Атанас Мангъров, д-р Пламена Заячка и Христо Колев
Водачите на листите на ПП АБВ: Доц. Атанас Мангъров, д-р Пламена Заячка и Христо Колев
Жени Калканджиева, Кристина Димитрова, Искрен Пецов и „Агент Тенев“ в листите на ВМРО
Жени Калканджиева, Кристина Димитрова, Искрен Пецов и „Агент Тенев“ в листите на ВМРО