НОВИНИ

Ботев Пловдив надви съименника си от Враца

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
09:58, 27.10.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Футбол

Пловдивчани бяха по-добрият тим на терена и напълно заслужено стигнаха до крайния успех с 2:0, като по този начин изпревариха в класирането именно гостите от Враца.

Във втората минута Димитър Тонев от домакините излезе на опасна позиция, вратарят на врачани Красимир Костов не успя да хвана топката, но съотборникът му Васил Добрев я изчисти.

Гостите отвърнаха с опасна атака три минути по-късно, но Юлиян Ненов стреля неточно. Три минути по-късно Юлиан Ненов от гостите пропусна да се разпише от чиста позиция.

В 35-та минута младият таланта на домакините Димитър Тонев отправи неточен удар след опасна атака. Четири минути преди почивката отново той се освободи в наказателното поле и стреля, но вратарят на врачани изби коженото кълбо.

Второто полувреме започна с разменени остри атаки. В 47-ата минута Георги Аргилашки изби топката след коварно центриране на Димитър Буров.

След седем минути Димитър Тонев получи получи топката след Тодор Неделев, но падна в наказателното поле на съперника и я загуби.

Домакините поведоха в резултата в 56-ата минута. Славчо Шоколаров центрира по земя в наказателното поле на гостите. Крисимир Костов изби коженото кълбо, но те се удари в тялото на Атанас Илиев и влезе във вратата на врачани за 1:0.

Домакините заиграха по-уверено и стигнаха до второ попадение. Негов автор стана именникът Димитър Тонев в 66-ата минута. Той овладя топката, влезе в наказателното поле на врачани и прати топката в горния десен ъгъл за 2:0.

В 74-ата минута Тодор Неделев стреля опасно, но топката излезе в аут. Домакините продължиха да са по-активни, но пропуски пред вратата на противника направиха Тодор Неделев и Атанис Илиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров открива днешната програма на централния корт във Виена
Григор Димитров открива днешната програма на централния корт във Виена
COVID-19 и психика: Как да запазим спокойствие и да не се паникьосваме
COVID-19 и психика: Как да запазим спокойствие и да не се паникьосваме