НОВИНИ

Ботев Пловдив напусна зоната на изпадащите след домакински разгром над Пирин Благоевград

bnt avatar logo
от Калоян Николов
18:55, 15.10.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
ботев пловдив напусна зоната изпадащите домакински разгром пирин благоевград
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
Слушай новината

Отборът на Ботев Пловдив постигна победа с 3:1 при домакинството си на Пирин Благоевград в откриващия двубой на 14-ия кръг в Първа лига.

„Канарчетата“ откриха резултата на „Футболен комплекс Ботев 1912“ в 20-ата минута, когато Мохамед Брахими отне топката от футболист на Пирин в полето на „орлетата“, след което напредна по десния фланг и пусна остро успоредно центриране по земя в наказателното поле на гостите, където Па Конате стреля с пета, разписвайки се в близкия долен ляв ъгъл на стража Янко Георгиев, който се намеси неубедително.

Съставът на Желко Копич удвои преднината си след малко повече от половин час игра. Джеймс Ето‘о пресече подаване, адресирано към Славчо Шоколаров на центъра, след което напредна в частта на благоевградчани и с подаване по земя изведе Елвис Ману в пеналтерията на Пирин, а нападателят на „жълто-черните“ с удар от движение прати топката в долния десен ъгъл на връхлитащия към него страж Янко Георгиев.

Преднината на домакините стана класическа в 63-ата минута. Димитър Тонев пресече противниково подаване на центъра, комбинира с голмайстора Елвис Ману, който подаде към Емануел Току и полузащитникът на Ботев безпроблемно се разписа в опразнената врата, тъй като вратарят Янко Георгиев бе напуснал очертанията на наказателното си поле.

Футболистите на Красимир Петров намалиха изоставането си в 70-ата минута, когато Радослав Цонев центрира от фланга в пеналтерията на „канарчетата“, където Андрей Йорданов с глава се разписа във вратата, пазена от Хидайет Ханкич.

В класирането Ботев Пловдив събра актив от 13 точки и напусна зоната на изпадащите, като вече е десети. Пирин към е предпоследен с 8 точки от 14 изиграни срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима астронавти се върнаха на Земята с капсула на "Спейс Екс"
Четирима астронавти се върнаха на Земята с капсула на "Спейс Екс"
Гаел Монфис и Елина Свитолина станаха родители
Гаел Монфис и Елина Свитолина станаха родители