НОВИНИ

Ботев Пловдив не успя да победи Янтра Габрово в Коматево

ботев пловдив успя победи янтра габрово коматево
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
22:11, 02.07.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Ботев Пловдив и Янтра Габрово завършиха наравно 0:0 в контролна среща. Двубоят се игра пред около 500 зрители на "Футболен комплекс Ботев 1912".

Двата тима направиха интересен за наблюдаване сблъсък, в който "канарчетата" имаха повече положения за гол. На няколко пъти напрежението взе връх и се стигна до сблъсъци на терена, но в крайна сметка отборите завършиха без контузии, което бе най-важното на фона на стартиращия сезон.

Наставникът на "жълто-черните" Азрудин Валентич пусна в игра почти всичките си налични футболисти. Преди мача Тодор Неделев обра овациите на публиката, появявайки се на терена за радост на феновете.

Ботевистите се появиха за двубоя с фланелки "С теб сме, Роби", изразявайки подкрепата си към Станислав Работов. Талантливият бранител е с контузия в коляното и ще пропусне мачовете през календарната 2022 година.

В 9-ата минута Бароан получи отляво и върна топката към границата на наказателното поле и Току стреля от движение, но топката мина покрай гредата. В 13-ата минута точен удар на Тонев бе спасен от вратаря, а същото стори и Бароан, но и неговият удар бе уловен от стража.

В 22-ата минута Николай Минков направи фрапантен пропуск, след като от няколко метра стреля над гредата. Гостите отговориха с опасен, но неточен удар в 29-ата минута.

Втората част стартира със сериозен пропуск на гостите, в основата на който бяха две бивши "канарчета". Емил Колев проби отдясно и извади към Иван Василев, който от няколко метра стреля покрай гредата.

В 56-ата минута Мохамед Брахими като по чудо не вкара, стреляйки неточно останал сам срещу вратаря. Последва удар на Току от средна дистанция, спасен от вратаря.

До края на двубоя двата тима си размениха по една интересна ситуация. При първата далечен удар на Джеймс Етоо бе уловен от вратаря, а в 85-ата минута Георги Аргилашки се намеси решително, избивайки удар от границата на наказателното поле.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време в по-голямата част от страната в неделя
Слънчево време в по-голямата част от страната в неделя
Прайдът се завърна в Лондон, проявата отбеляза половин век
Прайдът се завърна в Лондон, проявата отбеляза половин век