НОВИНИ

Ботев (Пловдив) победи ЦСКА 1948 в голов трилър

bnt avatar logo
от Калоян Николов
16:57, 13.03.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Футбол
ботев пловдив победи цска 1948 голов трилър

Отборът на Ботев (Пловдив) прекъсна негативната си серия без успех от началото на новата календарна година и записа първа победа под ръководството на Азрудин Валентич с 3:2 над ЦСКА 1948 в двубой от 21-ия кръг на efbet Лига.

Двата тима направиха сблъсък, изпълнен с множество голови положения, а с днешния успех момчетата на Азрудин Валентич затвърдиха доброто си представяне от мача с Левски. С два гола и нов силен мач за "канарчетата" се отчете Атанас Илиев, а дебютния си гол за пловдивчани вкара Па Конате.

В първите минути гостите стояха по-добре на терена, но не успяха да стигнат до опасност пред вратата на Аргилашки. В 11-ата минута Атанас Илиев отправи удар с глава, който обаче бе неточен.

В 15-ата минута Па Конате откри резултата с впечатляващ индивидуален рейд. Защитникът се пребори за топката с бранител в "червено", преодоля няколко футболисти на столичния тим и прокара топката покрай вратаря за 1:0.

В 23-ата минута опасен удар на Маркиньос мина над вратата на ЦСКА 1948. В 26-ата минута Станислав Работов подцени центрирана топка и я предостави на Димитър Митков, който с красива ножица отправи топката към вратата на Ботев, но Георги Аргилашки се намеси отлично и изби.

При последвалия корнер Георги Русев от чиста позиция не уцели вратата на Ботев. В ответната атака Димитър Тонев изведе перфектно Атанас Илиев в наказателното поле, а нападателят за пореден път демонстрира голмайсторския си нюх и с прецизен удар простреля Наумов за 2:0.

В 39-ата минута Виктор Генев се намеси решително, след като на шпагат блокира опасен удар. В последната минута на първата част Атанас Илиев получи в наказателното поле на "червените", освободи се от бранител и стреля, а Даниел Наумов с отлична изява запази интригата в мача.

След почивката гостите имаха териториален превес, но на няколко пъти пловдивчани имаха много добри възможности да затворят мача. В 56-ата минута Денислав Александров се отчете с фрапантен пропуск, след като от чиста позиция на 10 метра от вратата стреля покрай целта.

В 65-ата минута Емануел Току намери Атанас Илиев пред наказателното поле на гостите и деветката на "канарчетата" стреля, но Наумов се намеси решително. 3 минути по-късно Денислав Александров подаде към Галин Иванов, който от движение прати топката в мрежата за 2:1.

След този гол гостите опитаха да осъществят натиск, но трудно стигаха до сериозни опасности. В 76-ата минута нова комбинация между Току и Илиев завърши с удар на нападателя, който бе спасен от вратаря.

Така се стигна до 87-ата минута, в която Атанас Илиев вкара гола на успокоението за пловдивчани. Емануел Току се отчете с асистенция към Атанас Илиев, който с мощен удар не остави шансове за Наумов - 3:1.

Драмата настъпи в четвъртата минута на добавеното време, когато Георги Аргилашки се намеси неубедително и след удар с глава на Ангел Бастунов топката премина голлинията - 3:2.

В оставащите секунди гостите опитаха центриране, но този път стражът на "канарчетата" се намеси по най-добрия начин, улавяйки топката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България завърши с разгромна победа на Балканиадата U16
България завърши с разгромна победа на Балканиадата U16
Лийнсбергер с първа победа за Световната купа
Лийнсбергер с първа победа за Световната купа