НОВИНИ

Ботев Пловдив победи минимално Берое и се отдалечи от зоната на изпадащите

ботев пловдив победи минимално берое отдалечи зоната изпадащите
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 26.02.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ботев Пловдив постигна важна победа с 1:0 над Берое в среща от 21-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра пред изпълнените трибуни на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Канарчетата" изиграха много силна първа част, но след почивката дадоха инициативата на гостите. Единственото попадение реализира Па Конате, а Хидайет Ханкич се намеси решаващо при 0:0.

След по-малко от 30 секунди игра Антоан Бароан се озова на отлична позиция и стреля, но покрай вратата. В 8-ата минута Ннади пусна прекрасен пас към Уме, но нападателят не успя да отиграе добре ситуацията.

В 14-ата минута "канарчетата" по чудо не поведоха в резултата. Антоан Бароан получи в наказателното поле и стреля, Караджов отби, а при добавката Бароан шутира покрай вратата.

В 29-ата минута Хидайет Ханкич се намеси фантастично, отразявайки удар с глава на Трибуле след центриране от корнер. При последвалата атака Дилан Мертенс подаде към Па Конате, който с мощен удар простреля Караджов за 1:0.

В 42-ата минута Антоан Бароан можеше да убие интригата в мача. Нападателят се възползва от грешка в "зелената" отбрана, напредна и стреля, но покрай целта.

След почивката гостите имаха инициативата, но не стигаха до сериозни положения пред вратата на Ханкич. В 71-ата минута гол на Уме бе отменен заради засада.

В 83-ата минута Мартин Секулич се пребори със защитник и шутира от малък ъгъл, а вратарят на "заралии" внимаваше и изби. 2 минути по-късно шут на Неделев мина над вратата.

В 86-ата минута удар на Спас Георгиев не затрудни Ханкич. До края на двубоя гостите опитаха да осъществят натиск, но не успяха да стигнат до положения и "канарчетата" се поздравиха с успеха.

В класирането Ботев Пловдив събра актив от 23 точки и се изкачи на 10-ото място, на три пункта пред днешния си съперник, който е 11-и.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановено е движението в Карловско след дерайлирането на товарен влак
Възстановено е движението в Карловско след дерайлирането на товарен влак
Прокуратурата: Двама мъже са задържани за катастрофата с мигранти край Чирпан
Прокуратурата: Двама мъже са задържани за катастрофата с мигранти край Чирпан