НОВИНИ

Ботев (Враца) и Локо (София) направиха зрелищно равенство във Враца

ботев враца локо софия направиха зрелищно равенство враца
Снимка: ПФК Ботев (Враца)
bnt avatar logo
от БНТ
16:59, 02.10.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Ботев (Враца) и Локомотив (София) направиха зрелищно равенство 2:2 в двубой от 10-ия кръг на efbet Лига.

Срещата на стадиона във Враца започна отлично за домакините, които отриха резултата в 8-ата минута. Юлиан Ненов центрира от фал на далечната греда на вратата на "железничарите", а Дориан Бабунски засече топката от въздуха и я прати в мрежата за 1:0.

Четири минути по-късно Ботев удвои преднината си. Ненов центрира от ъглов удар, вратарят на Локомотив Александър Любенов излезе да боксира, но бе изпреварен от Антонио Георгиев, който с глава закова топката във вратата.

В 20-ата минута гостите от София намалиха изоставането си. Октавио центрира в наказателното поле на Ботев, стражът Красимир Костов не успя да хване кълбото и го предостави на Илия Димитров. Първоначално нападателят на Локомотив (Сф) стреля в тялото на Костов, но след това реализира за 2:1.

Десетина минути след това "железничарите" стигнаха до равенството в срещата. Мики Орачев направи силен индивидуален пробив до наказателното поле на врачани и подаде към Александър Александров. Халфът на Локо се освободи от двама защитници на Ботев и с феноменален изстрел от дъгата на наказателното поле препарира стражът Красимир Костов.

В 53-ата минута "зелените" отбелязаха трето попадение в срещата. Чавдар Ивайлов бе изведен зад отбраната на гостите и върна топката към Матеус Касини, който мигновено я прати във вратата на Локомотив. Голът бе отменен заради много тънка засада на Ивайлов, а намесата на ВАР потвърди решението на страничния съдия.

В последната минута от редовното време Ботев остана с девет души на терена. Красимир Тодор бе изгонен с директен червен картон за удар с лакът в лицето на Владимир Семерджиев, а Йоан Бауренски получи втори жълт картон за оспорване на съдийското решение.

Така след равенството във Враца Локомотив (София) се изкачи на шестата позиция в класирането с актив от 13 точки, докато домакините от Ботев са на осмото място с 10 точки от 10 мача.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналдо остана разочарован от равенството с Евертън (ВИДЕО)
Роналдо остана разочарован от равенството с Евертън (ВИДЕО)
Лозан Панов: Моята кауза е независимостта на съдебната система, Мария Касимова е кандидатът за вицепрезидент
Лозан Панов: Моята кауза е независимостта на съдебната система, Мария Касимова е кандидатът за вицепрезидент