НОВИНИ

Ботев Враца и Пирин не излъчиха победител в битката за оцеляване

ботев враца пирин излъчиха победител битката оцеляване
Снимка: ФК Ботев Враца
bnt avatar logo
от БНТ
14:35, 19.03.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Ботев Враца и Пирин Благоевград завършиха наравно 0:0 в двубой от 24-ия кръг на Първа лига.

Срещата започна с натиск от страна на домакините, още във втората минута на редовното време Браян Переа излезе на стрелкова позиция и шутира от границата на наказателното поле, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата.

Клери Сербер изведе зад гърба на отбраната на Пирин Даниел Генов, който се справи с бранител и шутира от границата на наказателното поле, но Янко Георгиев отрази в 16-ата минута.

Ботев стигна до чисто положение в 30-ата минута, когато след центриране от десния фланг от страна на Браян Мендоса, който намери на втора греда Браян Переа. Нападателят на врачани отправи удар с глава, който обаче бе отразен от Георгиев.

В 38-ата минута Клери Сербер изведе Даниел Генов на чиста позиция в наказателното поле, но офанзивният футболист не успя да намери очертанията на вратата.

Момчил Цветанов навлезе отляво в наказателното поле и отклони за Чавдар Ивайлов, който шутира, но покрай левия страничен стълб на вратата.

Само минута по-късно Сербер центрира в наказателното поле на Пирин, а там Янко Георгиев не се намеси по най-добрия начин и изпусна топката. Браян Переа се възползва от ситуацията и стреля, но ударът му бе блокиран.

Второто полувреме започна с натиск от страна на Ботев. В 49-ата минута Даниел Генов шутира опасно от границата на наказателното поле. Стражът на гостите обаче бе подготвен и успя да отрази.

Браян Переа излезе очи в очи срещу Янко Георгиев, но се засуети и шутира в тялото на стража и по този начин изпусна голяма възможност да отбележи в 54-ата минута.

Само минута по-късно след рикошет топката се озова в краката на Момчил Цветанов, който шутира в десния ъгъл на вратата, но не успя да намери очертанията на вратата.

Клери Сербер подаде за Браян Переа, който навлезе в наказателното поле и отклони за Генов, който шутира, но ударът му бе блокиран в 64-ата минута. Последва добавка от страна на Сербер, който обаче рикошира в левия страничен стълб на вратата.

В класирането Ботев Враца е 11-и с актив от 23 точки, докато Пирин е предпредпоследен с 20 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папазов: Съдбата е отредила на Наско Сираков и на Станимир Стоилов да спасят Левски от това състояние
Папазов: Съдбата е отредила на Наско Сираков и на Станимир Стоилов да спасят Левски от това състояние
Петър Ганев: В момента Станимир Стоилов държи целия баланс в Левски
Петър Ганев: В момента Станимир Стоилов държи целия баланс в Левски