НОВИНИ

Ботев (Враца) победи Етър (Велико Търново) и си гарантира оставането в Първа лига

локо ботев враца
bnt avatar logo
от БНТ
21:34, 27.05.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ботев (Враца) ще играе в Първа лига и през следващия сезон. Това стана факт, след като "зелените" постигнаха победа с 3:2 срещу Етър (Велико Търново) в бараж за място в елита на българския футбол.

"Врачани" откриха резултата на стадион "Александър Шаламанов" в столицата четири минути след началото на втората част, когато Браян Переа изведе Чавдар Ивайлов по десния фланг на нападението. Полузащитникът на Ботев от движение центрира остро в наказателното поле на "болярите", където капитанът Юлиян Ненов с едно докосване прати топката в мрежата зад стража на Етър Христо Иванов.

Символичните домакини отбелязаха второ попадение в 73-ата минута, когато Мартин Николов изведе Браян Переа в пеналтерията на "виолетовите", а нападателят на Ботев овладя топката и с прехвърлящ изстрел се разписа в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Иванов.

"Зелените" сложиха точка на спора в 84-ата минута, когато голмайсторът Ненов центрира от ъглов удар в наказателното поле на Етър, където на втора греда Йоан Баруенски с глава прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

Съставът на Веселин Великов намали пасива си в 87-ата минута, когато точен за "болярите" бе централният нападател Ловре Кнежевич.

В последните секунди на редовното време Етър съумя да отбележи и второ попадение, когато Цветомир Тодоров центрира от фаул в наказателното поле на Ботев (Враца), където на втората греда бранителят Мариян Иванов се разписа с летящ плонж.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Председателят на "Обнови Европа" Стефан Сежурне: Бъдещето минава през Европа
Председателят на "Обнови Европа" Стефан Сежурне: Бъдещето минава през Европа
Министър Денков: Трябва да премахнем частните уроци от българската образователна система
Министър Денков: Трябва да премахнем частните уроци от българската образователна система