НОВИНИ

Ботев Враца вкара пет гола на Янтра в първата си предсезонна контрола

ботев враца вкара пет гола янтра първата предсезонна контрола
Снимка: ФК Ботев Враца
bnt avatar logo
от БНТ
20:18, 17.06.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ботев Враца стартира със солидна победа с 5:2 в първата си лятна проверка. Съперник на момчетата на Росен Кирилов бяха футболистите на Янтра Габрово. Треньорът на врачани имаше възможност да пробва няколко футболисти, които се намират на проби.

Първата третина на мача не се запомни с чисти голови положения. Футболистите на Росен Кирилов бяха по-активни, но така и не успяха да стигнат до нещо интересно пред вратата на Християн Василев. В края на полувремето обаче нещата се промениха.

Първо в 36-ата минута Сантяго Монтоя бе намерен в наказателното поле, направи два финта и технично вкара топката в мрежата на Янтра.

Само няколко минути по-късно Виктор Василев се пребори за топката по десния фланг, центрира опасно, но защитник на втородивизионния тим изби преди топката да стигне до Джонатан Бентеке.

В 45-ата минута все пак падна второто попадение. Аюб Тазути с едно докосване изведе Джонатан Бентеке, който прехвърли технично вратаря и отбеляза второто попадение в срещата.

Мачът се отвори още през втората част. Двамата треньори направиха доста смени, а в рамките на две минути Ботев вкара две попадения.

В 53-ата минута Браян Переа получи чудесен пас и излезе сам срещу вратаря на Янтра, който успя да избие топката. Тя попадна у Жан-Пиер Да Силва, който стреля, но защитник изби от голлинията.

След две минути игра Стефан Гаврилов отправи хубав далечен удар и свари неподготвен вратаря на гостите за 3:0.

След още 60 секунди игра се разписа и Даниел Генов, който се пребори за топката в наказателното поле на Янтра.

Последваха минути, в които футболистите от Габрово намалиха изоставането благодарение на две дузпи, които реферът Васимир Ел-Хатиб отсъди. Петър Казаков и Иван Василев в бяха точни за 4:2.

В 75-ата минута намиращият се на проби Жан-Пиер Да Силва бе съборен в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Даниел Генов стреля в десния стълб, но Пламен Спасов добави за 5:2.

До края на мача и двата създадоха няколко интересни ситуации, но до нов гол не се стигна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За спекула при горивата алармират и управляващите, и опозицията
За спекула при горивата алармират и управляващите, и опозицията
Атанасов, ДБ: Президентът да представи доказателства, че се пазаруват депутати
Атанасов, ДБ: Президентът да представи доказателства, че се пазаруват депутати