НОВИНИ

Брайтън също препъна Челси, Тотнъм със загуба в битката за топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:12, 15.04.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
брайтън също препъна челси тотнъм загуба битката топ
Слушай новината

Отборът на Брайтън продължава с отличното си представяне през този сезон във Висшата лига, след като в среща от 31-ия кръг надигра с 2:1 като гост състава на Челси.

Загубата остави лондончани повече от месец без победа във всички турнири, а освен това те са в серия от три поредни поражения след идването на временния наставник Франк Лампард.

Краят на тази серия все пак не изглеждаше толкова далеч днес на "Стамфорд Бридж", когато в 13-а минута Конър Галахър даде преднина на Челси след удар от дистанция, при който се получи и рикошет в крака на противников футболист.

Гостите от Брайтън обаче стигнаха до пълен обрат, след като в края на първата част Дани Уелбек изравни резултата, а в 70-ата минута Хулио Енсио беше също точен за "чайките", носейки трите точки на своя тим

По този начин момчетата на Роберто Де Дзерби събраха 49 пункта на 7-а позиция, докато Челси са 11-и с 39.

Междувременно в северната част на Лондон пък Тотнъм допусна загуба с 2:3 от Борнемут, която сериозно може да навреди на амбициите за "шпорите" за място в топ 4.

Хьон-Мин Сон даде аванс на домакините в 14-ата минута, но с голове на Матиас Вина и Доминик Соланке "черешките" стигнаха до пълен обрат.

В 88-а минута Арно Данджума беше точен за 2:2, но в добавеното време на срещата Данго Уатара вкара победния гол за Борнемут, осигурявайки втори последователен успех като гост за своя тим във Висшата лига.

Така, Тотнъм запази актива си от 53 точки на 5-о място, но "шпорите" имат цели два мача повече спрямо 7-ия Брайтън. Борнемут пък се изкачи на 14-а позиция с 33 пункта и се отдалечи на шест от зоната на изпадащите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благодатният огън пристигна у нас
Благодатният огън пристигна у нас
Лео Меси: Не знам какво ще бъде бъдещето ми
Лео Меси: Не знам какво ще бъде бъдещето ми