НОВИНИ

Брайтън вкара три гола на Ливърпул за едно полувреме и измести „червените“ от седмото място

bnt avatar logo
от Калоян Николов
18:46, 14.01.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
брайтън вкара три гола ливърпул едно полувреме измести bdquoчервенитеldquo седмото
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Брайтън постигна класическа победа с 3:0 при домакинството си на Ливърпул в двубой от 20-ия кръг на английската Висша лига.

„Чайките“ откриха резултата на „Амекс Стейдиъм“ секунди след началото на второто полувреме. Грешно подаване на Жоел Матип към капитана на „червените“ Джордън Хендерсън в половината на гостите бе пресечено от Алексис Мак Алистър, който комбинира с Адам Лалана, а бившият английски национал продължи кълбото към Каору Митома в пеналтерията на Ливърпул. Японецът пусна фалцово диагонално подаване по земя във вратарското поле към Соли Марч, който изпревари вратаря Алисон Бекер и с едно докосване се разписа.

Брайтън удвои преднината си вв 53-ата минута. Евън Фъргюсън пусна дълго извеждащо подаване по земя към голмайстора Марч зад отбраната на „мърсисайдци“. Офанзивният футболист на домакините овладя топката малко пред границата на наказателното поле и стреля покрай краката на Андрю Робъртсън, разписвайки се в далечния долен ляв ъгъл на вратата, пазена от вратаря Алисон.

Домакините направиха преднината си в срещата класическа в 82-ата минута. След изпълнение на странично хвърляне дълбоко в половината на „мърсисайдци“, Соли Марч продължи топката с глава към резервата Дани Уелбек отдясно в наказателното поле на Ливърпул. Бившият играч на Манчестър Юнайтед елегантно повдигна топката над Джо Гомес и с изстрел от въздуха прати топката в близкия долен десен ъгъл, оформяйки крайния резултат.

В класирането Брайтън събра актив от 30 точки и се изкачи на седмото място, измествайки от там именно Ливърпул, който с два пункта по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Чобанов, ДПС: Готови сме да получим третия мандат
Петър Чобанов, ДПС: Готови сме да получим третия мандат
Шефът на Неонатологията в "Шейново": Контролът в най-рисковите точки ще бъде затегнат
Шефът на Неонатологията в "Шейново": Контролът в най-рисковите точки ще бъде затегнат