НОВИНИ

Бразилия и Аржентина в зрелищна битка на изпълнения до краен предел стадион "Маракана"

Аржентинците водени от Лионел Меси гостуват на тима на Бразилия в Рио де Жанейро в двубой от квалификациите за световното първенство през 2026 година.

бразилия аржентина зрелищна битка изпълнения краен предел стадион маракана
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:56, 21.11.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Нов епизод от ожесточеното съперничество между Бразилия и Аржентина предстои тази нощ, когато Лионел Меси и съотборниците му от аржентинския национален тим гостуват на бразилските футболисти в Рио де Жанейро в двубой от квалификациите за световното първенство през 2026 година.

Петкратните световни шампиони от Бразилия ще разчитат на феновете си на разпродадения стадион "Маракана" да им дадат допълнителен тласък след двете поредни загуби, които претърпяха в пресявките за първи път в историята си.

В отсъствието на контузените ключови фигури като Неймар и Винисиус Жуниор, временният селекционер Фернандо Диниз ще разчита на млад състав срещу Аржентина, но гарантира, че ще остане верен на идентичността на Бразилия срещу велик играч като Лионел Меси.

"Със сигурност не може да не се притесняваме от футболист от такъв ранг. Но ние трябва да покажем нашата игра и да опитаме да се възползваме от креативния си потенциал", коментира Диниз на пресконференцията преди мача.

"Да се справяш с Меси очевидно е много различно и определено трябва да се тревожиш. Невъзможно е да не го правиш срещу играч с неговия статут и силата, която има при взимането на решения на терена", каза още старши треньорът на бразилците.

Фернандо Диниз заяви, че очаква страхотна и гореща атмосфера на "Маракана", а феновете чакат с нетърпение бразилският тим да се реваншира за загубата си от Аржентина във финала на Копа Америка преди две години.

Бразилия заема пето място със 7 точки от пет изиграни мача в квалификационната група в зона КОНМЕБОЛ. Лидер е отборът на Аржентина с 12 точки.

"Надявам се да играем добре, а феновете да ни помогнат в създаването на отлична среда. Готови сме да се изправим срещу тим, който, ако не най-добрият е сред най-добрите в света. И те са такъв отбор от известно време и не, защото спечелиха световното първенство. Имат футболисти, които играят в най-големите първенства, а имат и Меси... Това е тим, който играе добре от дълго време. Наясно сме с това и ще се подготвим възможно най-добре, за да победим един страхотен съперник", добави Диниз.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ана Иванович за Джокович: Фактът, че Новак е толкова здрав и силен, е наистина възхитителен за мен
Ана Иванович за Джокович: Фактът, че Новак е толкова здрав и силен, е наистина възхитителен за мен
Важни пътни ремонти в Пловдив приключват до края на годината
Важни пътни ремонти в Пловдив приключват до края на годината