НОВИНИ

Брентфорд открадна точка от гостуването си на лидера Арсенал

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:15, 11.02.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
брентфорд открадна точка гостуването лидера арсенал
Слушай новината

Отборите на Арсенал и Брентфорд завършиха наравно 1:1 на стадион "Емиратс" в Лондон в среща от 23-ия кръг на Висшата лига на Англия.

За отбора на Микел Артета това бе втора поредна грешна стъпка в битката за титлата след загубата от Евертън преди седмица, докато "пчеличките" успяха да не загубят в десети пореден мач от първенството.

Днес обаче футболистите на Томас Франк показаха много силна игра при визитата си на лидера в първенството, като през първата част несъмнено те бяха по-опасния отбор на терена и в 25-та минута бяха много близо до това до открият резултата, но изстрел на Айвън Тони се отби от напречната греда.

След почивката домакините от Арсенал заиграха по-добре и в 66-та минута резервата Леандро Тросар се възползва от асистенция на Букайо Сака, за да реализира за 1:0, вкарвайки първия си гол с фланелката на "артилеристите" след трансфера си от Брайтън през януари.

Радостта на домакините обаче трая едва осем минути, защото в 74-та след разбъркване в тяхното наказателно поле Айвън Тони възстанови паритета с попадение с глава отблизо.

В оставащото време Арсенал опита да стигне до трите точки, но отбраната на "пчеличките" устоя и така гостите си тръгнаха с точка от визитата си на "Емиратс".

След този двубой "топчиите" остават начело в класирането на Висшата лига с актив от 51 точки и аванс от 6 пред втория Манчестър Сити, който утре е домакин на Астън Вила. Брентфорд пък е на 8-та позиция с 34 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вежди Рашидов: Ще направя мое лично, човешко дарение на пострадалите в Турция
Вежди Рашидов: Ще направя мое лично, човешко дарение на пострадалите в Турция
Илия Груев-младши поигра при загубата на Вердер от Дортмунд, Байерн с класика у дома
Илия Груев-младши поигра при загубата на Вердер от Дортмунд, Байерн с класика у дома