Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

БСП остава в коалицията и подкрепя актуализацията на бюджета

от БНТ
17:06, 12.06.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
бсп остава коалицията подкрепя актуализацията бюджета
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

С 92 гласа "за", 9 "против" и 5 въздържали се Националният съвет на БСП прие позиция във връзка с актуалната политическа обстановка у нас и необходимостта от актуализация на бюджета. Това се казва в пррессъобщение от партията.

Въз основа на проведена дискусия Националният съвет на Българската социалистическа партия прие следната позиция:

1. В условията на натрупалите се кризи и последствията от тях - КОВИД, енергийна, инфлационна, социална, войната в Украйна и задаващ се риск от продоволствена криза, Националният съвет на Българската социалистическа партия счита провеждането на извънредни парламентарни избори сега в страната за нецелесъобразно.

2. БСП остава в управляващата коалиция и подкрепя актуализацията на бюджета.

3. БСП като държавнически отговорна партия смята, че трябва да се приемат законите, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост.

4. Възлага на Председателя на БСП, на Изпълнителното бюро на НС на БСП и на ръководството на Парламентарната група на "БСП за България" да проведат разговори с партиите "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Демократична България" за изработване на програма за управление на държавата в рамките на сегашната коалиция със срок до края на годината с цел преодоляване на кризите чрез приемане на актуализация на Бюджет 2022 г., пакета закони, необходими за стартиране на Националния план за възстановяване и устойчивост и изготвяне и приемане на Държавния бюджет за 2023 г.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Спартак Варна привлече футболист от градския си съперник Черно море
Спартак Варна привлече футболист от градския си съперник Черно море
Националите по баскетбол на колички заминаха за Европейското в Босна без треньора си
Националите по баскетбол на колички заминаха за Европейското в Босна без треньора си