НОВИНИ

Царско село се изравни с Ботев (Враца) след класика срещу Пирин (Благоевград)

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:02, 08.05.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
царско село изравни ботев враца класика пирин благоевград
Снимка: ФК Царско село (София)
Слушай новината

Отборът на Царско село се изравни по точки с 13-ия в подреждането Ботев (Враца), след като спечели с класическото 3:0 домакинството си на Пирин (Благоевград).

Венцислав Христов осигури комфортен аванс на "царете" рано в двубоя, разписвайки се на два пъти в 11-ата и 19-ата минута.

След почивката пък Реди Каса оформи крайното 3:0, разписвайки се от дузпа, отсъдена за нарушение на Николай Бодуров срещу Жереми Петрис.

С тази победа отборът на Царско село събра 24 точки и се изравни с тима на Ботев (Враца) няколко дни преди директният двубой между двата тима, който може да реши кой от тях ще изпадне директно във Втора лига и кой ще получи правото да играе в баража за оцеляване.

На теория "царете" могат да стигнат и до 12-та позиция, която автоматично ще им гарантира мястото в българския елит и през следващия сезон. За целта обаче момчетата на Стефано Макопи трябва да спечелят оставащите си два двубоя, а Локомотив (София) да загуби в тях.

За отбора на Пирин (Благоевград) пък последните два двубоя са без особено значение, след като "орлетата" вече си осигуриха мястото в Първа лига и за сезон 2022/23.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР отчита над 100 тежки катастрофи от началото на месеца
МВР отчита над 100 тежки катастрофи от началото на месеца
Слънчево време и утре
Слънчево време и утре