НОВИНИ

Церемонията за "Най-добър футболист на ФИФА за 2021" тази вечер по БНТ3

левандовски меси салах спорят наградата добър футболист фифа
bnt avatar logo
от БНТ
10:01, 17.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Изминалата 2021 година може вече да е в историята, но постигнатото през нея все още отеква шумно. Време е за наградите на ФИФА.

Тази вечер ще разберем кой е най-добрият футболист за изминалите 12 месеца, а кандидатите са зашеметяващи - Роберт Левандовски, Лионел Меси и Мохамед Салах.

Церемонията "The Best" за награждаване на победителите ще се проведе в Цюрих и ще може да я наблюдавате на живо в ефира на БНТ 3. Началният час на бляскавото събитие е 20:00.

Освен при мъжете, на церемонията ще стане ясно коя е била и най-добра при дамите през 2021 година, като номинирани са: Дженифър Ермосо (Барселона), Сам Керр (Челси) и Алексия Путеяс (Барселона).

За званието "Най-добър треньор" ще спорят наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, селекционерът на Италия Роберто Манчини, извел "Скуадрата" до триумф на Евро 2020, и мениджърът на Челси Томас Тухел, който спечели Шампионската лига и Суперкупата на УЕФА с лондончани.

По традиция ще бъде връчена и наградата "Пушкаш" за най-красив гол за изминалата година, а кандидатите за отличието са Ерик Ламела, Патрик Шик и Мехди Тареми.

На официалната церемония в Цюрих ще станат ясни още и носителите на наградите за "Най-добър вратар" при мъжете и жените, "Най-добър" треньор на женски отбор, а също така ще бъде обявен и идеалният отбор на ФИФА за 2021 година.

Церемонията ще можете да наблюдавате на живо и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управляващата коалиция обсъжда съдебната реформа
Управляващата коалиция обсъжда съдебната реформа
Стотици чакат на минусови температури за монетата "Гоце Делчев"
Стотици чакат на минусови температури за монетата "Гоце Делчев"