НОВИНИ

Часът удари! България започва на ЕвроВолей 2021 срещу Гърция

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:53, 18.08.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
часът удари българия започва евроволей 2021 гърция
Слушай новината

След 20-годишно чакане България отново е домакин на Европейско първенство по волейбол за жени!

За последно европейският женски волейболен елит се беше събрал у нас през 2001 година, когато домакин беше Варна, а ето, че сега Пловдив ще приеме някои от най-добрите отбори на Стария континент.

Тази вечер от 20.30 часа е дългоочакваният старт на шампионата, а в мача на откриването в зала "Колодрума" един срещу друг се изправят България и Гърция.

Подкрепяни от пловдивската публика, "лъвиците" ни ще се надяват на успешен старт срещу южните ни съседки, които са без особени успехи на международната сцена.

Нашите момичета са пределно мотивирани да се представят достойно и вече на няколко пъти заявиха, че голямата цел е класиране за финалната четворка в Белград и защо не, място сред медалистите.

Възпитаничките на селекционера Иван Петков по-рано тази година триумфираха в Златната европейска лига в Русе и това несъмнено ще повиши очакванията към тях за предстоящия турнир.

Самият Петков сподели преди първия двубой, че се надява отборът да преодолее домакинското напрежение и да покаже най-добрия си волейбол.

По време на шампионата той ще може да разчита на опитната Ева Янева, която се завърна в тима след дълго отсъствие. По нейни думи, България трябва да излезе във всичките си мачове с мисълта, че трябва да спечели медал.

Освен Гърция, в предварителната Група В в Пловдив нашите момичета ще срещнат още Полша, Германия, Чехия и Испания. Ако завършат на едно от първите четири места, "лъвиците" ще продължат към 1/8-финалите, които отново ще бъдат в Пловдив.

България е съвместен домакин на ЕвроВолей 2021 заедно със Сърбия, Хърватия и Румъния! Зала "Колодрума" ще приеме всички мачове от Група В, както и четири 1/8-финала и два 1/4-финала.

Полуфиналите и битката за медалите пък ще се състоят в "Белград Арена" в сръбската столица. Големият финал в турнира е предвиден за събота, 4 септември.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студенти от 8 професионални направления и 18 защитени специалности ще се обучават безплатно
Студенти от 8 професионални направления и 18 защитени специалности ще се обучават безплатно
Хванаха шофьор на товарен автомобил с над 3,5 промила
Хванаха шофьор на товарен автомобил с над 3,5 промила