НОВИНИ

Части от Атина са под вода след проливни валежи в Гърция

части атина вода проливни валежи гърция
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:20, 14.10.2021
Чете се за: 02:02 мин.
По света
Слушай новината

Проливният дъжд и новата буря Балос, които удариха Гърция, предизвикаха проблеми в много части на страната, а жителите на столицата Атина бяха предупредени да избягват ненужните пътувания, докато няколко централни булеварда и част от училище бяха наводнени.

Ученици от основно училище в атински квартал са евакуирани от наводнена барака, след като учителите са използвали пейки за изграждане на мост, през който децата достигнали централната сграда на училището.

По решение на префекта в района на Атика, по-широката част на Атина, всички училища в този регион са затворени този следобед, а допълнително, в зависимост от метеорологичните условия, утре ще бъде решено дали ще работят.

На няколко булеварда в Атина, които всяка година се наводняват поради обилни дъждове, движението временно е спряно.

Пожарната е получила повече от 200 обаждания за помощ само в района на Атика.

Говорителят на гръцкото правителство Янис Иконому подчерта, че приоритетът е защитата на човешките животи, както и защитата на собствеността. Той посочи, че на текущите срещи на министъра по климатичните кризи и гражданската защита с компетентните органи е решено местните власти незабавно да информират гражданите да избягват, особено през нощта, мазета или части, където е имало наводнения в миналото; за активиране на номер 112; всички сили за гражданска защита, пожарна, полиция, военни и линейки да бъдат в режим на готовност, за да могат да се намесят своевременно, ако е необходимо, а от вчера оперативни центрове работят в различни части на страната.

Сн. БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шиникова е на 1/4-финал в Португалия
Шиникова е на 1/4-финал в Португалия
Даниел Николов е осминафиналист на турнир по бадминтон в Нидерландия
Даниел Николов е осминафиналист на турнир по бадминтон в Нидерландия