НОВИНИ

Челси отново обезличи Атлетико за първи 1/4 финал в ШЛ от седем години насам

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:43, 18.03.2021
Чете се за: 00:41 мин.
Футбол
челси отново обезличи атлетико първи финал седем години насам

"Сините" изиграха поредният силен мач под ръководството на Томас Тухел, побеждавайки на своя "Стамфорд Бридж" с 2:0 състава на Атлетико Мадрид в среща реванш от 1/8 финалите в Шампионската Лига.

Така с общ резултат 3:0 лондончани си подпечатаха място сред последните осем в надпреварата за първи път от сезон 2013/14.

И във втория мач английският тим демонстрира отлична игра, като отново не остави шансове на възпитаниците на Диего Симеоне.

Резултатът бе открит в 34-та минута, когато Тимо Вернер проби по десния фланг и пусна топката към Хаким Зиеш, а мароканецът не сбърка от близка дистанция, вкарвайки между краката на Ян Облак.

През втората част гостите от Мадрид потърсиха път обратно в срещата, но всичките им опити удряха на камък заради отличната игра на домакините в отбрана. А когато защитата биваше преодоляна, на сцената излизаше Едуар Менди, който на няколко пъти блесна с важни намеси.

В 83-та минута Атлетико останаха и с човек по-малко, след като Стефан Савич получи директен червен картон за удар с лакът в гърдите на Антонио Рюдигер.

В добавеното време на срещата Емерсон оформи крайния резултат след образцова контраатака на "сините", при която "дюшекчиите" нямаха отговор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново свлачище затвори пътя Своге - Ребърково
Ново свлачище затвори пътя Своге - Ребърково
Георги Вангелов започва от 1/4-финалите на олимпийската квалификация по борба
Георги Вангелов започва от 1/4-финалите на олимпийската квалификация по борба