НОВИНИ

Челси продължи с победите по пътя към топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:17, 09.03.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Футбол
челси продължи победите пътя топ

"Сините" удариха с 2:0 у дома Евертън и по този начин продължават да не познават вкуса на поражението, откакто начело на тима застана Томас Тухел в края на януари.

Успехът срещу "карамелите" бе още по-важен, защото дойде срещу пряк конкурент за място в топ 4, като вече Челси имат 4 точки аванс преди тима от Ливърпул.

Резултатът бе открит в 31-та минута, когато Бен Чилуел достави прострелно центриране, но Бен Годфри засече топката в собствената си врата за 1:0.

Скоро след почивката Кай Хаверц удвои след хубаво подаване на Хъдън-Одой, но голът не бе зачетен, след като ВАР маркира игра с ръка на голмайстора.

В 65-та минута вторият гол все пак стана факт, когато Жоржиньо се разписа от дузпа, след като стражът на гостите Джордан Пикфорд извърши нарушение.

В края лондончани дори можеха да направят своята победа класическа, но Пикфорд опази своята врата от изстрели на Тимо Вернер и Н`Голо Канте.

В другата среща от снощи, друг кандидат за топ 4, Уест Хям, също спечели с 2:0 у дома срещу Лийдс. Така "чуковете" събраха 48 точки и са 5-то място, като разделят именно Челси и Евертън, които са с по 50 и 46 пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руснаците изпратиха зимата с ритуала Масленица (Снимки)
Руснаците изпратиха зимата с ритуала Масленица (Снимки)
Интер се справи по шампионски с Аталанта
Интер се справи по шампионски с Аталанта