НОВИНИ

Челси разби Ювентус и си подпечата визата за 1/8-финалите в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:01, 24.11.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
челси разби ювентус подпечата визата финалите шампионската лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Действащият носител на трофея в Шампионската лига Челси разгроми у дома на своя "Стамфорд Бридж" с 4:0 тима на Ювентус и по този начин стана поредния клуб, който си гарантира мястото в елиминационната фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

Тази победа изкачи и английския клуб на върха в тази група Н, като лондончани са с равен актив със "Старата госпожа", но по-доброто им представяне в преките двубои срещу момчетата на Масимилиано Алегри им дава предимство.

Все пак битката за първото място остава, като в последния кръг от груповата фаза "сините" гостуват на Зенит (Санкт Петербург), докато Ювентус приема Малмьо.

Челси започна по-добре двубоя и логично поведе в резултата след 25 минути игра, когато точен беше младият бранител Трево Чалоба. При гола играчите на Ювентус имаха сериозни претенции за игра с ръка на Рюдигер, който асистира на Чалоба, но в крайна сметка попадението бе признато.

През втората част играчите на Томас Тухел продължиха да стоят по-добре на терена и в 56-та минута Рийс Джеймс удвои аванса на домакините след прекрасен диагонален изстрел, оставил безпомощен Войчех Шчесни.

120 секунди по-късно отбраната на Ювентус бе матирана за трети път. Рубен Лофтъс-Чийк се разходи между защитниците на "бианконерите", след което намери непокрития Калъм Хъдсън-Одои, който от близка дистанция направи резултата класически.

Разгромът бе оформен в последната минута от добавеното време, когато Тимо Вернер се разписа, за да открие головата си сметка в Шампионската лига през тази кампания.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще бъде по-студено, валежите навсякъде ще спрат
Ще бъде по-студено, валежите навсякъде ще спрат
Още два тима се класираха за 1/8-финалите на Шампионската лига (ОБЗОР)
Още два тима се класираха за 1/8-финалите на Шампионската лига (ОБЗОР)