НОВИНИ

Челси се справи с Нюкасъл в голово шоу на "Стамфорд Бридж"

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:11, 12.03.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
челси справи нюкасъл голово шоу стамфорд бридж
Слушай новината

Отборът на Челси се завърна към успехите в английската Висша лига, побеждавайки с 3:2 като домакин Нюкасъл в двубой от 28-ия кръг.

Срещата между двата тима в Лондон беше директен спор между двата тима за 10-ата позиция в подреждането, която засега остава притежание на "свраките" с 40 точки, но вече футболистите на Маурисио Почетино са само с пункт по-малко.

На "Стамфорд Бридж" мачът започна ударно за домакините, които откриха резултата още в 6-ата минута, когато Кол Палмър опита изстрел от дистанция, а той бе леко отклонен от Николас Джаксън, за да влети топката във вратата на Нюкасъл за 1:0.

Току преди почивката обаче гостите отговориха чрез Александър Исак, който се разписа с удар от границата на наказателното поле, реализирайки своя 12-и гол от началото на сезона във Висшата лига.

През второто полувреме лондончани все пак си върнаха аванса в 57-ата минута след ново далечно изпълнение на Кол Палмър, което този път без никакви рикошети матира стража Мартин Дубравка.

Около четвърт час преди края на редовното време играчите на Челси стигнаха и до трето попадение, което този път бе дело на Михайло Мудрик. Украинецът овладя топката на дъгата на наказателното поле, прекара я през краката на противников бранител, а след това мина и покрай Дубравка, за да отбележи на празна врата за 3:1.

В края на двубоя Джейкъм Мърфи върна надеждите на Нюкасъл с мощен удар под гредата, но в крайна сметка този гол фиксира единствено крайното 3:2 в полза на "сините".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров е на осминафинал в Индиън Уелс след нов изразителен успех
Григор Димитров е на осминафинал в Индиън Уелс след нов изразителен успех
Удинезе удари Лацио на "Олимпико" и му нанесе трета поредна загуба в Серия "А"
Удинезе удари Лацио на "Олимпико" и му нанесе трета поредна загуба в Серия "А"