НОВИНИ

Челси взе лондонското дерби с Тотнъм

Антонио Рюдигер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:25, 19.09.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Челси победи Тотнъм в лондонското дерби от петия кръг на Висшата лига. Сблъсъкът завърши при резултат 3:0 след попадения на Тиаго Силва, Н'голо Канте и Антонио Рюдигер.

Срещата започна с минута мълчание в памет на легендата на английския футбол Джими Грийвс, който почина днес на 81 години. Англичанинът е бивш играч и на два тима и най-резултатният футболист в историята на Тотнъм.

Челси е отборът, който е отбелязал най-много попадения във вратата на Тотнъм, от началото на Висшата лига (103), като този факт се затвърди и след този двубой.

През първото полувреме високата преса на възпитаниците на Нуно Еспирито Санто попречи на гостите да организират опасни атаки. Най-чистото положение бе пред Серхио Регилон, който бе изведен сам срещу вратаря. Вместо да завърши атаката, той потърси пас към Джовани Ло Селсо, а Рюдигер предотврати опасността.

На полувремето Томас Тухел пусна в игра Н'голо Канте на мястото на Мейсън Маунт. Това помогна на „сините" да заиграят по-опасно и в 49-ата минута поведоха в резултата. Тиаго Силва засече с глава центриране от корнер на Маркос Алонсо за 1:0.

В 57-ата минута Н'голо Канте удвои преднината на гостите. Резервата отправи плътен удар по земя, който се отклони от крака на Ерик Дайър и попадна във вратата на Юго Лорис за 2:0.

В добавеното време Антонио Рюдигер също попадна сред голмайсторите след удар по земя в далечния ъгъл на вратата за 3:0.

Челси се изравни с Ливърпул на първата позиция в класирането. Тотнъм е 7-и с 9 точки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо се налага да се броим, какви са ползите?
Защо се налага да се броим, какви са ползите?
ЦСКА взе трите точки от Ботев Вр в голов мач
ЦСКА взе трите точки от Ботев Вр в голов мач