НОВИНИ

Черна Гора прекрати първенството заради коронавируса

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
12:16, 09.07.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Футбол
черна гора прекрати първенството заради коронавируса

Футболният сезон в Черна Гора бе прекратен пет кръга преди края на кампанията, заради увеличаващия се брой на заразени с коронавирус в страната.

Решението бе взето по време на Изпълнителният съвет на местната Футболна федерация. За крайно класиране бе прието настоящото подреждане в таблицата.

Отборът на Будучност си бе осигурил шампионската титла още преди няколко кръга, като преднината му в крайното класиране пред втория Сутиеска е цели 18 точки. Будучност ще играе в квалификациите за Шампионската лига през следващия сезон, а Сутиеска, ФК Искра и Зета ще участват в Лига Европа. Зета печели евроквота като четвърти в класирането, тъй като турнирът за Купата на страната се прекратява на фаза полуфинали и няма да бъде довършена. От елита изпада последният в подреждането отбор на Гърбали Радановичи.

"Вземайки предвид настоящата епидемиологична ситуация и случаите на заразени с коронавирус футболисти, които наложиха карантиниране на редица играчи от Първа и Втора лига, Изпълнителният съвет на Федерацията реши да спре всички футболни турнири", заяви президентът на Федерацията Деян Савичевич, цитиран от сръбското издание Вести.

Сезонът във Втора лига също е прекратен, като първенецът Дечич е обявен за шампион и ще играе в елита през следващия сезон, докато деветият Ловчен и десетият Отрант изпадат в по-долната дивизия.

Футболната федерация на Черна Гора призова всички футболни школи да преустановят дейност, докато не бъдат осигурени безопасни условия за тренировки на деца.

От началото на май до средата на юни в Черна Гора бяха регистрирани по-малко от десет случая на заразени с COVID-19, но в последните три седмици бройката на положителните проби рязко скочи и набъбна с повече от 550 случая.Кор

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ким Клайстерс не се отказва от завръщането си, въпреки пандемията.
Ким Клайстерс не се отказва от завръщането си, въпреки пандемията.
Кимих: Алчни сме за триумф в Шампионската лига
Кимих: Алчни сме за триумф в Шампионската лига