НОВИНИ

Черно море безпроблемно разгроми Ботев Враца

черно море излезе трети домакински успех цска 1948
Снимка: ПФК Черно море
bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 04.04.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Черно море победи Ботев Враца с 5:0 в мач от 25-ия кръг от родния футболен елит. Евгений Сердюк изпъкна с две попадения, а Васил Панайотов, Матиас Курьор и Пабло Гарсия също бяха точни.

Срещата започна с гол за варненци още в 8-ата минута. Матиас Курьор засече с глава центриране на Родриго Вилела, за да се разпише, но попадението не бе отменено с помощта на ВАР, заради игра с ръка на Матиас Курьор.

"Моряците" поведоха в 14-ата минута. Васил Панайотов откри резултата с красив удар извън наказателното поле.

Матиас Курьор удвои преднината на домакините на стадион "Тича" само седем минути по-късно. Красимир Костов изби шут на Цветомир Панов, но Матиас Курьор бе точен при добавката.

Евгений Сердюк отбеляза първото си попадение в мача в 26-ата минута. Матиас Курьор отправи успоредно на голлинията подаване към нападателя, който изпрати топката в опразнената врата от непосредствена близост, за да регистрира двуцифрен брой голове през кампанията - 10.

Пабло Гарсия също записа името си сред голмайсторите. Той бе изведен от Евгений Сердюк в наказателното поле, за да покачи на 4:0.

След почивката резервата Мазир Сула изведе Евгений Сердюк сам срещу Красимир Костов. Украинецът оформи крайния резултат с диагонален изстрел.

В края на мача капитанът на Черно море Васил Панайотов напусна терена на носилка и бе откаран в болница с линейката на стадиона след единоборство с Чавдар Ивайлов.

Черно море се изкачи до 3-ата позиция в класирането с актив от 45 пункта. Ботев Враца остава на предпоследното 13-о място в подреждането с 19 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктор Орбан остава на върха на управлението в Унгария (Обобщение)
Виктор Орбан остава на върха на управлението в Унгария (Обобщение)
Ужасът в Буча през погледа на аниматора Тео Ушев
Ужасът в Буча през погледа на аниматора Тео Ушев