НОВИНИ

Черно море и Арда поделиха точките на "Тича"

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:41, 14.10.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
черно море арда поделиха точките тича
Слушай новината

Отборите на Черно море и Арда Кърджали завършиха наравно 1:1 на стадион "Тича" във Варна в среща от 14-ия кръг на Първа лига.

Определено обаче домакините могат да бъдат отборът, който може да съжалява повече за този резултат, след като през първото полувреме пропиляха няколко добри възможности да стигнат до втори гол.

"Моряците" бяха по-дейният тим през първата част, като можеха да поведат в 24-та минута чрез Закария Беншаа, чийто удар обаче срещна гредата на вратата на Арда.

Четири минути по-късно обаче алжирецът се коригира и се възползва от подаване на Виктор Попов, за да даде аванс на Черно море с хубав диагонален изстрел, който не остави шанс на стража на гостите.

До почивката момчетата на Илиян Илиев пропуснаха още няколко възможности да удвоят аванса си и това им изигра лоша шега в 61-та минута, когато удар на Жозе Жуниор беше на път да излезе в аут, но на пътя на топката се оказа Виктор Попов, който прати топката в собствената си врата, оформяйки крайното 1:1.

Така на практика отборът на Арда стигна до точката, без да е успял да отправи нито един точен удар по посока вратата на Черно море за всичките 90 минути.

След равенството кърджалии остават на 9-та позиция с 22 точки, докато "моряците" временно се изкачиха до 5-то място с 24 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Имаме три условия
Христо Иванов: Имаме три условия
Спортна емисия - 14.10.2022 г. - 20.50 ч.
Спортна емисия - 14.10.2022 г. - 20.50 ч.