НОВИНИ

Черно море обърна Локомотив Пд за място на четвъртфиналите за Купата на България

bnt avatar logo
от Калоян Николов
17:00, 03.12.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
черно море обърна локомотив четвъртфиналите купата българия
Снимка: ПФК Черно море
Слушай новината

Отборът на Черно море постигна обрат от 0:1 до 3:1 при домакинството си на Черно море в двубой от осминафиналите на турнира за Купата на България по футбол. Двубоят бе последен в кариерата на нападателя на „моряците“ Матиас Курьор.

„Смърфовете“ откриха резултата на стадион „Тича“ в 37-ата минута, когато Пиер Зебли проби през центъра в половината на „моряците“ и комбинира отляво с Йосип Томашевич, който центрира от движение в наказателното поле на домакините. С топката се разминаха последователно бранителите на Черно море Живко Атанасов и Петър Босанчич, а от това се възползва нападателят на Локомотив Пловдив Бирсент Карагарен, който овладя топка и с мощен удар от границата на вратарското поле прати топката в долния ляв ъгъл на стража Иван Дюлгеров.

Инкасираният гол не стресна футболистите на Илиан Илиев, които възстановиха равенството в първата минута от добавените две на първото полувреме. Мимито направи силен индивидуален рейд в частта на „черно-белите“ и пусна извеждащо подаване по земя към Матиас Курьор отляво в пеналтерията на гостите. Нападателят на Черно море надбяга Матеус Да Силва и стреля от движение по диагонал, като кълбото се отби в краката на вратаря Динко Хоркаш и влетя в близкия му долен десен ъгъл за 1:1.

Варненци направиха пълен обрат в 66-ата минута. Николай Златен пусна дълго, високо подаване към голмайстора Курьор от собствената си половина, като топката се озова малко зад границата на наказателното поле на Локомотив Пловдив. Стражът Хоркаш излезе неразчетено напред, а бранителят Райън Бидунга позволи на Курьор да продължи тупкащата топка с глава по посока опразнената врата на „смърфовете“ и с удар по земя да реализира второто си попадение в срещата.

Крайният резултат в срещата оформи резервата Ангел Ангелов в третата минута от продължението на мача, който с удар от границата на пеналта прати кълбото в горния десен ъгъл на Динко Хоркаш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеле е в тежко състояние
Пеле е в тежко състояние
Неймар може да играе срещу Южна Корея в осминафиналите на Мондиала
Неймар може да играе срещу Южна Корея в осминафиналите на Мондиала