НОВИНИ

Черно море опази крепостта си от Арда след късен гол

Живко Атанасов спаси кожата на "моряците".

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
19:22, 15.09.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Черно море - Арда
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Черно море и Арда не намериха пътя към победата в Първа лига. Двата отбора завършиха 1:1 в мач от изтегления 12-ти кръг, който се изигра на стадион "Тича".

Феликс Ебоа Ебоа се разписа за отбора от Кържали, докато за Живко Атанасов бе автор на единственото попадение за "моряците". По този начин и двата отбора се намират в серия от две поредни равенства в родния елит.

Футболситите на Илиан Илиев се намират на третото място във временното класиране с 15 точки, а съставът на Александър Тунчев заема седмата позиция с 11. На 22 септември (неделя) "моряците" ще имат визита на другия тим от Варна - Спартак, докато ден по-късно Арда ще домакинства на Ботев Пловдив.

Гостите потърсиха гола още в началото и усилията им дадоха резултат в 14-та минута. Борислав Цонев центрира от корнер, а Феликс Ебоа Ебоа се извиси и с глава простреля Пламен Илиев. До края на полувремето резултатът остана непроменен.

Повече възможности имаше пред двете врати и при подновяването на играта. Домакините на два пъти пропуснаха да направят мача по-интересен след пропуски на Васил Панайотов и Клаудио Кешерю. В 67-та минута Станислав Иванов покачи резултата за 2:0 в полза на гостите, но попадението му беше отменено заради засада.

Все пак опитите на "моряците" да изравнят резултата не останаха на празни. Въпреки че изпуснаха да го направят в 86-та минута, след това в добавеното време варненци ликуваха. Кешерю намери Едгар Пашеко, който подаде към Живо Атанасов. Последният бе в изгодна позиция и се разписа, за да оформи равенството.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рен постигна класическа победа срещу Монпелие в Лига 1
Рен постигна класическа победа срещу Монпелие в Лига 1