НОВИНИ

Черно море победи Локомотив Пловдив и измести Левски от четвъртото място

bnt avatar logo
от Калоян Николов
22:20, 17.04.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
черно море победи локомотив пловдив измести левски четвъртото
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Черно море постигна победа с 2:1 при домакинството си на Локомотив Пловдив в последния двубой от 26-ия кръг на Първа лига.

„Моряците“ откриха резултата на стадион „Тича“ в 31-ата минута, когато Едгар Пачеко бе намерен по левия фланг дълбоко в половината на „смърфовете“ и той центрира в наказателното поле на гостите от Пловдив, където около точката за изпълнение на дузпа връхлитащият Васил Панайотов с глава се разписа в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Динко Хоркаш.

Локомотив Пловдив възстанови равенството пет минути по-късно. Капитанът Димитър Илиев изведе Матеус Да Силва отляво в пеналтерията на домакините, който с прецизен изстрел по земя прати топката в долния ляв ъгъл на стража Иван Дюлгеров.

Съставът на Александър Томаш получи отлична възможност в края на полувремето да направи пълен обрат от дузпа отсъдена за нарушение срещу Димитър Илиев в наказателното поле на Черно море, потърпевшият Илиев не успя да реализира от „бялата“ точка.

В 67-ата минута гол на Алекс Фернандес във вратата на Локомотив Пловдив бе отменен след намеса на ВАР, но пет минути след това „моряците“ отново поведоха. Фернандес центрира от ъглов удар в наказателното поле на „черно-белите“, Стефан Велев продължи топката с глава към Живко Атанасов, който се разписа в опразнената врата.

В класирането тимът на Илиан Илиев се изкачи на четвъртото място с актив от 45 точки, колкото има и петият Левски, но „моряците“ са с предимство в преките двубои със „сините“. Локомотив Пловдив е шести с 41 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италианската полиция откри 2 тона кокаин в морето край Сицилия (СНИМКИ)
Италианската полиция откри 2 тона кокаин в морето край Сицилия (СНИМКИ)
Новото правителство на Естония положи клетва (СНИМКИ)
Новото правителство на Естония положи клетва (СНИМКИ)