НОВИНИ

Черно море се изкачи на петото място в Първа лига след класика над Септември

bnt avatar logo
от Калоян Николов
16:48, 17.03.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
черно море изкачи петото първа лига класика септември
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Черно море Варна постигна класическа победа с 3:0 при домакинството си на Септември София в откриващия мач на 24-ия кръг в Първа лига.

„Моряците“ откриха резултата на стадион „Тича“ в петата минута, когато Исмаил Иса бе изведе отдясно с дълго високо подаване в наказателното поле на гостите, нападателят на Черно море с елегантен финт се измъкна от съпротивата на бранителя Иван Арсов, пусна топката между краката на Константин Чешмеджиев за набралия скорост Мазир Сула, който с техничен изстрел по земя се разписа в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Димитър Шейтанов.

Съставът на Илиян Илиев удвои преднината си в самия край на първото полувреме. Голмайсторът Сула направи силен индивидуален пробив по десния фланг и с пета подаде към Арлинг Дакай, който продължи за Исмаил Иса и бившият национал на България с изстрел по диагонала от пеналтерията прати топката в далечния долен десен ъгъл на стража Шейтанов.

Черно море направи преднината си класическа в 67-ата минута след грешка в отбраната на Септември. Мазир Сула центрира от ъглов удар на границата на вратарското поле, където Иван Арсон увисна за високата топката, а зад него дебнеше непокритият Влатко Дробаров, който с изстрел с глава от близко разстояние се разписа в долния ляв ъгъл на вратата.

По този начин Черно море се изкачи на петото място с актив от 39 точки, с равен брой с четвъртия Локомотив Пд, и с една повече от Славия и Левски, които тепърва има да играят своите мачове. Септември е 11-и с 22 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори българин завърши курса за пилотиране на самолет F-16
Втори българин завърши курса за пилотиране на самолет F-16
Кметът на Варна: Търговските обекти в “Златни пясъци” две години са работили без разрешение
Кметът на Варна: Търговските обекти в “Златни пясъци” две години са работили без разрешение