НОВИНИ

Черно море ще брани първото място срещу вдъхновения тим на Славия

Срещата започва в 15:00 ч. и ще бъде ръководена от Георги Кабаков. 

черно море разби славия гост оглави подреждането първа лига
bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 09.12.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Черно море Варна приема Славия в двубой от последния за полусезона 20-и кръг на стадион "Тича". Главен рефер на срещата, която започва в 15:00 ч., ще е Георги Кабаков.

Черно море Варна се намира в страхотна форма от началото на сезона. При успех над Славия София "моряците" ще постигнат нещо, което не се е случвало в историята на клуба - ще зимуват на първо място в класирането. Дори ЦСКА София да победи Лудогорец Разград в неделя, двата тима ще имат равни точки, а Черно море ще има предимство заради гола си на чужд терен при равенството 1:1 с "армейците" на "Българска армия" през август. Треньорът на варненци Илиан Илиев определи група от 21 футболисти за последния мач за 2023 година. Сред избраниците на специалиста не попадна Мазир Сула, който е с наказание за една среща заради червения картон в мача с Етър. Аут е още контузеният Цветомир Панов, както и възстановяващият се от операция Брено Тейшейра.

Славия показа в последните си два мача от Първа Лига, че умее да обърква сметките на лидерите в класирането. Столичани победиха Лудогорец в Разград с 3:2, а след това взеха точка и от ЦСКА София след равенство 1:1 на стадион "Александър Шаламанов". "Белите" се измъкнаха от опасната зона и вече са на 10-о място в класирането с 21 точки. Тони Тасев и Кристиан Добрев не попаднаха в групата на Славия, която старши треньорът Златомир Загорчич определи за гостуването на Черно море във Варна. Тони е наказан заради натрупани 5 жълти картона, докато Добрев чувства болки в бедрения мускул на десния крак. Промяна има и при вратарите, където Николай Кръстев сменя Георги Петков.

Последният двубой между двата тима завърши с категорична победа с 5:1 за Черно море в София. Матеус Машадо вкара две попадения, а Пабло Алварес, Алекс Фернандес и Исмаил Иса добавиха по един гол за варненци, Виктор Генев успя да се разпише за Славия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: Всяко следващо решение на сглобката е по-лошо от предишното
Корнелия Нинова: Всяко следващо решение на сглобката е по-лошо от предишното
Четене на книги с чай и бисквити във Варненската библиотека
Четене на книги с чай и бисквити във Варненската библиотека