НОВИНИ

Черноморец посреща Балкан в опит да се върне във финалната серия за титлата в НБЛ

Балкан води в серията с 2-0 победи, след като спечели първите два двубоя у дома съответно с 87:74 и 87:64

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
11:47, 01.06.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
черноморец удари рилски спортист откриването арена бургас крачка финала нбл
Слушай новината

Вратите на „Арена Бургас“ ще бъдат отворени два часа преди старта на третия мач от финалната серия в НБЛ между Черноморец и Балкан. Срещата е днес, 1 юни от 19.00 ч. Организаторите на събитието са подготвили много изненади за публиката и истинско шоу на полувремето.

Балкан води в серията с 2-0 победи, след като спечели първите два двубоя у дома съответно с 87:74 и 87:64 и при успех днес ще спечели втора поредна титла в шампионата на мъжете.

"Надявам се, като отидем в Бургас, да зарадваме нашите фенове поне с една победа. Дължим им поне една победа. Спечелим ли в събота, ще мислим евентуално за четвърти мач", коментира треньорът на Черноморец Васил Евтимов след второто поражение в Ботевград.

"Ще бъдем много трудно победени в Бургас. Там нямаме загуба от началото на календарната година. Даже ще кажа със самочувствие, че няма и да имаме. Ето, казвам го – резултатът ще стане 2-2. На 6 юни ще се върна тук да дам последното интервю“, обеща Евтимов.

Кметът на Бургас Димитър Николов също е оптимист, че Черноморец може да направи пълен обрат в серията с Балкан и да стане шампион през този сезон.

„Вярвам, че Черноморец има сили да обърне развоя на събитията. Следващите им две срещи са решаващи, затова нека ги подкрепим! Убеден съм, че на отбора на Балкан никак няма да му е лесно пред хилядна шумна публика. Продължавам да мечтая Бургас да смае спортната общественост с шампионски титли едновременно във волейбола и баскетбола. Едната вече е факт – тази на Нефтохимик. Наред е Черноморец!“, заяви градоначалникът.

Над сто привърженици на Балкан се очаква да подкрепят тима си в мач №3 от финалната серия. 50-местен автобус е осигурен от клуба и вече е запълнен, а с лични автомобили до морето ще пътуват поне още толкова привърженици на "зелените".

Третият мач от финалната серия ще може да се гледа и на специален видео екран в центъра на Ботевград, който ще се намира в двора на туристическия информационен център в града. Еуфорията сред "зелените" е голяма, тъй като Балкан е само на победа от защитата на титлата си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият сезон на Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия завърши с контузия
Първият сезон на Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия завърши с контузия
Специално за БНТ: Бруно Бекман от Киев за последните руски удари
Специално за БНТ: Бруно Бекман от Киев за последните руски удари