НОВИНИ

Четвъртфиналите в Шампионската лига продължават с Реал - Челси и Милан - Наполи

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:15, 12.04.2023
Чете се за: 04:55 мин.
Спорт
жребий Шампионска лига трофей
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Четвъртфиналите в Шампионската лига продължават и тази вечер, а всички погледи ще бъдат насочени към Мадрид, където носителят на трофея Реал посреща Челси, а на "Сан Сиро" Милан се изправя срещу Наполи в изцяло италиански сблъсък. И двата мача са с начален час 22.00 българско време.

Реал Мадрид - Челси

Отборът на Реал Мадрид определено изживява трудни моменти в Испания, където изостава с 13 точки спрямо големия съперник Барселона в битката за титлата, така че изглежда футболистите на Карло Анчелоти ще насочат всичките си усилия към турнира за Купата на Краля и Шампионската лига.

"Белия балет" е в преследване на своя 15-и рекорден трофей от най-престижната европейска клубна надпревара, а в клуба си пожелаха още една "магична нощ на "Бернабеу" срещу Челси.

Лондончани от своя страна пък ще излязат пределно мотивирани тази вечер, тъй като Шампионската лига на практика остана единственият им шанс за трофей през този сезон. Това обаче изобщо няма да бъде лесна задача пред Франк Лампард, който отново се завърна като треньор на "Стамфорд Бридж" след уволнението на Греъм Потър.

Повторният дебют на легендата на клуба обаче завърши с поражение с 0:1 като гост на Уулвърхямптън, което със сигурност допълнително ще увеличи напрежението върху "сините".

Любопитното е, че за трети пореден сезон Шампионската лига ни предлага сблъсък между Реал Мадрид и Челси, като в предишните два случая победителят от него извървя целия път до финала и вдигна трофея. През сезон 2020/21 англичаните елиминираха "Кралския клуб" на полуфиналите с общ резултат 3:1, но преди година мадридчни взеха реванш след драматичен успех с 5:4 след продължения на реванша.

Милан - Наполи

За първи път от 17 години насам сред най-добрите осем отбора в Европа имаме цели трима представители на Италия и някак си беше логично да очакваме дерби между два отбора от "Ботуша" още в четвъртфиналите. В крайна сметка съдбата определи един срещу друг да се изправят Милан и Наполи.

Двата отбора се познават отлично от мачовете помежду им в Серия "А", но без съмнение сблъсъците в Шампионската лига ще бъдат с коренно различен характер.

На хартия Наполи влизат в този дуел в ролята на фаворит заради отличния си сезон, който е на път да донесе на "небесносините" първа титла на Италия от над 30 години насам. Милан обаче безспорно е отборът с традиции в Шампионската лига, като "росонерите" са втория най-успешен клуб в историята на надпреварата със своите 7 трофея. Само за сравнение, за Наполи това ще бъде първо участие изобщо в четвъртфиналите на надпреварата.

Преди първата среща на "Сан Сиро" и двамата треньори Стефано Пиоли и Лучано Спалети имат кадрови проблеми за решаване, като Милан ще бъде без Златан Ибрахимович и Пиер Калюлю, докато за Наполи аут е голмайсторът на отбора през този сезон Виктор Осимен.

Това ще бъде общо трети двубой между тези два отбора в рамките на кампанията, като неаполитанци спечелиха първата си среща с "росонерите" с 2:1 като гост през септември. Преди точно 10 дни обаче грандът от Милан взе своя звучен реванш, след като удари лидерите в италианското първенство с 4:0 при визитата си на "Естадио Диего Армандо Марадона".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арх. Любо Георгиев: Кампанията за местните избори трябва да се фокусира около интереса на града
Арх. Любо Георгиев: Кампанията за местните избори трябва да се фокусира около интереса на града
Тодор Радев: Отношенията на Китай с Европа са едни от най-важните икономически
Тодор Радев: Отношенията на Китай с Европа са едни от най-важните икономически