НОВИНИ

ЦИК: Към момента са подадени шест листи за кандидати за президент и вицепрезидент

цик момента подадени шест листи кандидати президент вицепрезидент
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:54, 07.10.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Все още тече регистрацията на кандидатските листи на кандидатите за президент и вицепрезидент. Към момента има подадени документите на 6 кандидатски листи, срокът е до 12 октомври. Това каза говорителят на ЦИК Росица Матева.

Цветозар Томов припомни, че общо са се регистрирали за президентските избори 12 партии, 5 коалиции и 12 инициативни комитета.

"Очевидно е, че не всички партии и коалиции ще регистрират свои кандидатски двойки, но засега 4 от тези 6 подадени молби за регистрация са на партии и коалиции, 2 на инициативни комитети“, каза говорителят на ЦИК.

Росица Матева посочи, че от два дни вече на интернет страницата на ЦИК е активна възможността на избирателите да проверяват дали фигурират имената им в подписки на партии и коалиции.

"Ако фигурират имена в подписки, за които те не са се подписали, призоваваме гражданите ако открият имената си, да подават сигнали към КЗЛД, тъй като тя е компетентният орган да разглежда тези сигнали“, каза Матева.

ЦИК съобщи и че вече е активна възможността в страницата на ГРАО да могат да подават по електронен път заявления за гласуване по настоящ адрес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН: Над 9200 семейства са посетени от екипите за връщане на децата в клас
МОН: Над 9200 семейства са посетени от екипите за връщане на децата в клас
Жълт код за проливни валежи в цялата страна в петък
Жълт код за проливни валежи в цялата страна в петък