НОВИНИ

ЦСКА 1948 постигна обрат над Черно море и се настани в топ 3

Борил Гочев
от Борил Гочев
02:02, 31.10.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Футбол
цска 1948 постигна обрат черно море настани топ

Отборът на ЦСКА 1948 продължава със силните си представяне през настоящата кампания в efbet Лига, след се изкачи до трето място в класирането, побеждавайки Черно море с 2:1 като гост в първи мач от 11-ия кръг на шампионата.

Възпитаниците на Красимир Балъков пристигнаха във Варна без победа като гост от началото на сезона, но успяха да осъществят ценен обрат при трудното си гостуване на стадион “Тича” в морската столица.

“Моряците” започнаха силно срещата и откриха резултата в 21-та минута чрез своя голмайстор Матиас Курьор, който засече с глава центриране на Родриго Енрике.

Гостите отговориха осем минути по-късно, изравнявайки след страхотен изстрел на Галин Иванов, дошъл след асистенция на Васил Шопов.

До края на първото полувреме Мартин Камбуров пропиля отличен шанс да даде аванс на “армейците”, след като пропусна да отбележи с глава след центриране отдясно на Сашо Александров.

Ветеранът в редиците на ЦСКА 1948 все пак се реваншира след почивката, отбелязвайки дузпа в 63-та минута, отсъдена за нарушение срещу Иванов.

По този начин Камбуров вече е само на осем попадения от рекорда на Петър Жеков за най-много голове в историята на българския елит (253).

До края на срещата резултатът остана непроменен и по този начин ЦСКА 1948 записа първи успех далеч от дома.

Това помогна на “червените” се изкачат до третото място в класирането с 19 точки, само на три пункта зад лидера Локомотив Пловдив.

От своя страна Черно море се намира на седма позиция в подреждането с актив от 14 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ветровито и предимно облачно днес
Ветровито и предимно облачно днес
Яков Папарков влиза в щаба на Станислав Генчев
Яков Папарков влиза в щаба на Станислав Генчев