НОВИНИ

ЦСКА 1948 се справи с Царско село

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:58, 14.02.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Футбол
цска 1948 справи царско село

"Червените" се наложиха у дома с 2:1 над тима на Царско село в среща от 17-ия кръг на първа професионална футболна лига.

Автогол на Панайотис Лука и попадение на Георги Русев от дузпа донесоха трите точки за ЦСКА 1948, а Димитър Костадинов се разписа за Царско село в дебюта си за тима.

Домакините откриха резултата в 23-та минута след автогол на кипъреца Панайотис Лука, който прати топката в собствената си мрежа след центриране от ляво.

Самият той можеше да изкупи поне частично вината си пет минути по-късно, когато проби отдясно и намери с прецизен пас непокрития Андерсон, който от чиста позиция обаче пропусна да изравни.

Тимът на Царско село все пак стигна до равенството в 68-та минута чрез новото попълнение Димитър Костадинов, който бе оставен непокрит и с удар от движение реализира първия си гол за "царете", още при дебюта си.

ЦСКА 1948 обаче върнаха преднината си в 74-та минута, когато Георги Русев реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Балтанов срещу Топузов.

Седем минути преди края гостите пропуснаха златна възможност да стигнат до точката, след като резервата Емануил Манев се озова на стрелкова позиция от границата на наказателното поле, но топката срещна десния страничен стълб.

С успеха отборът на Красимир Балъков запази шестото място в таблицата с 27 точки, докато възпитаниците на Любослав Пенев остават осми със 17 пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стреляха по протестиращи в Мианмар, има задържани журналисти
Стреляха по протестиращи в Мианмар, има задържани журналисти
Демонстрации със светещи телефони в подкрепа на Навални в Русия
Демонстрации със светещи телефони в подкрепа на Навални в Русия