НОВИНИ

ЦСКА 1948 вкара шест гола на Локомотив София и се доближи на пет точки от Лудогорец

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:24, 03.03.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
цска 1948 вкара шест гола локомотив софия доближи пет точки лудогорец
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на ЦСКА 1948 постигна разгромна победа с 6:0 при визитата си на Локомотив София в откриващия двубой на 22-ия кръг в Първа лига.

„Червените“ откриха резултата на стадиона в столичния квартал „Надежда“ още във втората минута, когато Джонатан Перейра изведе Марио Топузов отдясно в наказателното поле на „железничарите, халфът стигна почти до аутлинията и с центриране прати топката на границата на вратарското поле, където непокритият Евгений Сердюк стреля с глава, кълбото се отби низко в десния страничен стълб на врата, а при добавката Радослав Кирилов необезпокоявано се разписа.

ЦСКА 1948 удвои преднината си три минути преди края на първата част. Парвиз Умарбаев изведе Топузов отдясно в пеналтерията на Локомотив, футболистът с №7 от състава на Тодор Янчев центрира балонно на втората греда, където голмайсторът Кирилов овладя и върна топката на границата на наказателното поле за връхлитащият Умарбаев, който нанесе силен удар от движение, а топката се отби в крака на Алан Диас и влетя в горния десен ъгъл на стража Александър Любенов.

Гостите направиха преднината си класическа в 51-ата минута, когато Умарбаев центрира от ъглов удар в наказателното поле на „червено-черните“, а Елитон надскочи Карлос Франса и с глава прати топката в левия ъгъл на вратата.

В 71-ата минута „армейците“ вкараха четвърто попадение. Радослав Кирилов изведе Ангел Лясков по левия фланг дълбоко в половината на домакините, бранителят на ЦСКА 1948 центрира в пеналтерията, където Георги Русев стреля на два пъти с глава и от воле, но вратарят Любенов отрази, но при добавката Сердюк се разписа от непосредствена близост.

Четвърт час преди края на редовното време Сердюк отбелязa второто си попадение в срещата след нова асистенция на Лясков, a крайният резултат оформи Ивайло Чочев 88-ата минута от дузпа. Голът бе №16 за бившия национал в Първа лига.

В класирането „армейците“ са трети с актив от 45 точки, на пет пункта зад шампиона Лудогорец, който е втори и на осем точки пред четвъртия Локомотив Пловдив. „Смърфовете“ гостуват утре на лидера ЦСКА от 17:30 часа на стадион „Българска армия“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бомба избухна пред съд в Черна гора - има загинал
Бомба избухна пред съд в Черна гора - има загинал
Президентът: Народ, който допусне да подменят историята му, е обречен да изгуби и свободата си
Президентът: Народ, който допусне да подменят историята му, е обречен да изгуби и свободата си