НОВИНИ

ЦСКА допусна обрат от шампиона на Австрия, още двама основни „червени“ футболисти се контузиха

цска допусна обрат шампиона австрия двама основни bdquoчервениldquo футболисти контузиха
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
20:37, 24.06.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА допусна загуба с 1:2 от тима на Ред Бул Залцбург в третата си контрола от подготвителния лагер в Австрия.

„Червените“ откриха резултата в 28-ата минута, когато Станислав Шопов изпълни пряк свободен удар отдясно по диагонал на наказателното поле на „биковете“, а центрираната топка не бе засечена от нито един от футболистите на двата тима и тя влетя в далечния долен десен ъгъл на вратата, пазена от стража Мантл.

Австрийският шампион изравни резултата в 37-ата минута. Ибертсбергер центрира от ъглов удар в пеналтерията на ЦСКА, където на втора греда Бернардо върна топката към непокрития Роко Симич, който от непосредствена близост с глава се разписа в горния десен ъгъл на Густаво Бусато.

РБ Залцбург направи пълен обрат в срещата в 52-ата минута, когато Жуниор Аадму изпревари стража Бусато при центриране отдясно в наказателното поле на „червените“ и прати топката в мрежата на българския тим за 2:1 в полза на австрийския тим.

Освен загубата, неприятностите за наставника на ЦСКА Саша Илич са свързани и с основните футболисти на тима Жеферсон и Тибо Вион, които напуснаха терена преждевременно заради контузии.

Около 20 минути минути преди края на редовното време привърженик на австрийския тим загуби съзнание в близост до резервната скамейка на ЦСКА и проверката бе преждевременно прекратена след кратко съвещание между съдията и щабовете на двата тима.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инфлацията в Европа предизвика и авиостачки
Инфлацията в Европа предизвика и авиостачки
Математиката на НВО затрудни седмокласниците - випускът с най-дълго онлайн обучение
Математиката на НВО затрудни седмокласниците - випускът с най-дълго онлайн обучение