НОВИНИ

ЦСКА и Крумовград поделиха точките в голово равенство

Патрик отбеляза два гола за гостите, а Джонатан Линдсет изпусна дузпа за "армейците"

Милен Костов
от Милен Костов
19:44, 18.05.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
ЦСКА Крумовград
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Двубоят от 33-ия кръг на Първа лига между ЦСКА и Крумовград завърши при резултат 2:2. Новаците в елита откриха резултата, преди домакините да стигнат до обрат. Патрик заслужи точка на тима си с втори гол.

Гостите откриха резултата след само 166 секунди игра на Националния стадион "Васил Левски". Патрик засече с глава центриране във вратарското поле на Александър Колев.

Столичани заиграха по-ефективно в преден план и възобновиха равенството в 29-ата минута. Джонатан Линдсет завърши многоходова акция с удар по земя в далечния ъгъл за 1:1.

Възпитаниците на Стамен Белчев зачестиха атаките до почивката и получиха дузпа в 42-ата минута. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за игра с ръка на Матей Шимич. Голмайсторът на 'армейците" Джонатан Линдсет не уцели вратата с изпълнението си.

Скоро след подновяването на играта през второто полувреме "червените" стигнаха до обрат. Матиас Фаетон засече с глава центриране на Улаус Скаршем. Именно норвенецът можеше да покачи преднината на тима си, но негов удар се отби от крака на Александър Колев и срещна лявата греда.

Играчите на Станислав Генчев обаче побързаха да изравнят резултата. Патрик Луан бе изведен сам срещу Густаво Бусато и удвои головата си сметка.

ЦСКА се изкачи до втората позиция в класирането с актив от 67 точки, макар Черно море още да не е изиграл своя мач от кръга. Крумовград остава на 6-ото място в подреждането с 49 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват използвала ли е полицията насилие при акция в Бургас
Проверяват използвала ли е полицията насилие при акция в Бургас
Никола Цолов завърши 13-и в спринта от Формула 3 на пистата "Имола"
Никола Цолов завърши 13-и в спринта от Формула 3 на пистата "Имола"