НОВИНИ

ЦСКА и Левски с второ поредно нулево реми в дербито

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:55, 17.04.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
цска левски второ поредно нулево реми дербито
Слушай новината

Вечните съперници ЦСКА и Левски за втори пореден двубой помежду си не успяха да си отбележат гол и отново завършиха наравно 0:0 в среща от първия плейофен кръг на челната шестица в Първа лига.

Под проливния дъжд над националния стадион "Васил Левски" двата отбора изиграха скучно първо полувреме, в което зрителите така и не видяха точен удар към която и да е от двете врати.

След почивката все пак и червени, и сини погледнаха по-смело към вратата на противника, като по-чистите ситуации бяха създадени от "армейците".

В 57-ата минута опасен изстрел на Греъм Кери бе отразен от стража на Левски Николай Михайлов. В заключителните минути на двубоя Маурисио Гарсез бе изведен в отлична позиция от свой съотборник, но изстрелът му премина високо над целта, а в добавеното време на срещата опасен удар на Жеферсон с глава премина на сантиметри над напречната греда.

На другата врата най-чистата възможност пред Левски беше в 62-ата минута, когато Билал Бари можеше да се възползва от грешка на Мено Кох, но лошият контрол на мароканеца позволи на стража на "червените" Димитър Евтимов да скъси дистанцията и да се намеси.

Така, двата отбора поделиха точките, с което ЦСКА се доближи на 11 пункта от лидера Лудогорец, който дори при равенство по-късно днес срещу Славия ще си гарантира 11-та поредна шампионска титла.

За Левски пък точката означава, че "сините" са само на два пункта от 4-ия Черно море и на шест от 3-ия Ботев (Пловдив).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на паркоместата в Русе - как може да бъде решен проблемът
Недостиг на паркоместата в Русе - как може да бъде решен проблемът
Зам.-министърът на отбраната: Шефът на разузнаването не е участвал в спасяването на моряците от "Царевна"
Зам.-министърът на отбраната: Шефът на разузнаването не е участвал в спасяването на моряците от "Царевна"