НОВИНИ

ЦСКА и Лудогорец със зрелищно 2:2

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:05, 21.09.2020
Чете се за: 01:19 мин.
Футбол

Двата тима завършиха наравно в мач от 6-ия кръг на efbet Лига, който се игра на стадион "Българска Армия".

"Армейците" започнаха по-добре срещата и още в седмата минута Юнус Санкаре отправи туповен изстрел от над 40 метра, но вратарят на гостите успя да избие.

Четири по-късно гостите поведоха в резултата след неразбирателство в червената отбрана, което позволи на Алекс Сантана да отбележи във вратата на Густаво Бусато.

Впоследствие домакините заиграха по-силно и това доведе до две добри възможности пред Георги Йомов, при втората от която топката се отби от напречната греда на вратата на Владислав Стоянов.

В 32-т минута Али Соу пусна извеждащ пас за Жул Кейта, но неговия изстрел премина на сантиметри покрай десния стълб.

Минута преди края Юнус Санкаре пропусна най-добрата възможност за своя тим, след като пропусна да отбележи на метър от голлинията.

Втората част започна с голям пропуск за Лудогорец. Доминик Янков изведе Каули Оливейра сам срещу Бусато, но бразилският нападател не успя да преодолее стража, при опит да го прехвърли.

Домакините отговориха с невероятен пропуск на Али Соу. Греъм Кери качи топката на главата на гамбийския футболист, но от три-четири метра, той заби топката в земята, след което тя прескочи врата на разградчани.

В 67-та минута Алекс Сантана опита изстрел от далечна дистанция, който не намери очертанията на вратата.

Четири по-късно ЦСКА-София стигна до равенството. При изпълнение на ъглов удар Каули Оливейра не успя да изчисти добре топката и тя попадна у Жул Кейта, който с удар по тревата възстанови паритета на "Българска Армия".

Пълният обрат не закъсня и само три минути по-късно домакините поведоха в резултата. Владо Стояново изби удар на Греъм Кери, но впоследствие Драгош Григоре се забави с изчистването, което позволи на Санкаре да му отнеме топката и от няколко метра разстреля Стоянов за 2:1.

"Армейците" продължиха да търсят ново попадение, но Али Соу пропусна две чудесни възможности.

Така неочаквано се стигна до 83-та минута, когато Ихинио Марин напредна в наказателното поле на домакините и с удар с левия крак от границата на наказателното поле изравни резултата за 2:2.

В края разградчани дори можеха да спечелят, но Бусато отрази мощен изстрел на Сисиньо, а при добавката Алекс Сантана не успя да намери опразнената врата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Губи ли бизнесът при сливане на почивните дни?
Губи ли бизнесът при сливане на почивните дни?
Кметове на малки населени места излизат на протест в Калофер
Кметове на малки населени места излизат на протест в Калофер