НОВИНИ

ЦСКА има стари сметки за уреждане със Зоря (Луганск)

цска стари сметки уреждане зоря луганск
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:39, 21.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА се изправя днес срещу поредното си предизвикателство в Лигата на конференциите.

Тази вечер от 22.00 ч. "червените" приемат на Националния стадион "Васил Левски" състава на Зоря (Луганск) в третия си мач от група "C" на турнира.

ЦСКА се нуждае от задължителна победа срещу украинците, за да запази шаносве за класиране към елиминационната фаза. След първите два кръга тима на Стойчо Младенов е на третото място в класирането с актив от 1 точка. На старта "армейците" бяха разгромени от състава на Рома на "Олимпико" с 1:5, а преди паузата за националните отбори записаха нулево равенство срещу норвежкия първенец Будьо/Глимт.

Зоря (Луганск) е в дъното на групата без нито една точка след загуби в Норвегия с 1:3 и у дома срещу Рома с 0:3. Тимът на Виктор Скрипник определено се намира в криза, след като бе разгромен с 1:6 от Шахтьор (Донецк) в последния кръг на украинския шампионат.

ЦСКА и Зоря са стари познайници в евротурнирите, като двата тима се изправиха помежду си в третия предварителен кръг на Лига Европа през сезон 2019/20. Двубоят в София не излъчи победител и завърши 1:1 - Евандро вкара за "червените", а украинците изравниха след много спорна дузпа на Раул Албентоса. Зоря спечели реванша в Запорожие с минималното 1:0, но ЦСКА не получи стопроцентов наказателен удар, а в ответната атака Иван Турицов получи червен картон.

Кадровите проблеми в състава на Младенов са сведени до минимум, като единствено Мено Кох и Бисмарк Чарлс се възстановяват от операции и съответно не са в групата за тазвечерния мач.

ЦСКА ще може да разчита и на най-важния си играч - публиката. Очаква се по трибуните на "Васил Левски" да присъстват около 10 000 привърженици на тима, който да дерат гърла за любимците си.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо наличието на антитела срещу COVID-19 не е достатъчно за издаването на зелен сертификат?
Защо наличието на антитела срещу COVID-19 не е достатъчно за издаването на зелен сертификат?
Лукашенко влезе без маска в ковид болница
Лукашенко влезе без маска в ковид болница