НОВИНИ

ЦСКА картотекира Мено Кох за мачовете с Осиек

цска картотекира мено кох мачовете осиек
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 04.08.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА направи рокада в състава си за мачовете с Осиек от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите и снощи в сайта на УЕФА се появи името на защитника Мено Кох.

През целия ден в групата на "червените" за двубоите с хърватския вицешампион бе нападателят Радослав Живков, но в един момент името му бе заменено с това на нидерландския бранител.

Както е известно, Живков ще бъде извън строя в следващия един месец, тъй като има стрес фрактура на един от прешлените в лумбалния дял на кръста.

С подобна контузия бе и самият Мено Кох, който не успя да проведе пълноценна лятна подготовка под ръководството на Любослав Пенев и неговия екип.

В социалните мрежи с появи клип от фитнес тренировка на "армейците", на който нидерландецът прави спортен клек с 200 кг щанга за пет повторения.

Мнозина са на мнение, че именно тежките натоварвания при бившото треньорско ръководство на ЦСКА, са причината за вълната от контузии на "Армията". Освен вече споменатите Кох и Живков, с травми бяха още Федерико Варела, Тибо Вион, Бисмарк Чарлс, Амос Юга, както и младият Митко Митков.

Мено Кох е доста напред в своето възстановяване, но все още не е готов за игра. Надеждите на Стойчо Младенов са, че нидерландецът може да влезе в групата за реванша с Осиек.

Титуляри в сърцето на "армейската" защитата ще бъдат Валентин Антов и Юрген Матей, а първа резерва ще бъде Пламен Гълъбов.

Последният официален мач на Кох бе на 26 май, когато игра при успеха с 2:0 над Берое в последния кръг на първенството.

В четвъртък, 5 август, ЦСКА приема Осиек от 20.00 часа на Националния стадион "Васил Левски" в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандал в НС: Депутатите не приеха предложението комисия да разследва за СРС-та
Скандал в НС: Депутатите не приеха предложението комисия да разследва за СРС-та
Масово ваксинират служителите в пловдивска детска градина
Масово ваксинират служителите в пловдивска детска градина