Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

ЦСКА: Няма сигурност, че ще получим разрешение от държавата за строеж на нов стадион

от БНТ
19:26, 23.09.2022
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
цска сигурност получим разрешение държавата строеж нов стадион
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Ръководството на ЦСКА публикува подробна информация относно договора, който клуба сключи с Министерството на младежта и спорта на 5 май за изграждането на нов стадион на място на сегашния ст. „Българска армия“.

„Червените“ съобщават, че цялостното изготвяне на цялостния инвестиционен проект ще струва 6 милиона лева, като държавата не дава сигурност, че ЦСКА ще получи разрешение за строеж, което по план трябва да стартира на 1 април следващата година.

От ЦСКА уточняват, че сумата за наеми, която държавата отлага до 01.03.23 г., но не отменя като ангажимент за клуба, възлиза на 500 000 лева, което е 1/12 от цялостната инвестиция.

Ръководството на 31-кратните шампиони заяви, че е дотук е платило близо 3,3 милиона лв без ДДС в наеми и такси и е вложило около 5 милиона лева в подобрение на инфраструктурата на базите на ЦСКА.

Публикацията на ЦСКА:

„Опровержение на некоректната информация относно Анекса за нов стадион

След като анексът, сключен между ЦСКА и държавата, беше разчетен некоректно и създаде неправилни внушения, бихме искали да внесем яснота по казуса, който засяга хиляди “армейци” и е от голям обществен интерес.

В анекса, сключен между държавата и клуба, двете страни се споразумяват до 01.03.23 г. ЦСКА да изготви цялостен инвестиционен проект, въз основа на който да бъде издадено валидно разрешение за строеж на новото съоръжение. Уточняваме - НА НАШ РИСК И ЗА НАША СМЕТКА - без да имаме каквато и да било сигурност, че ще получим разрешение за строеж.

ЦСКА поема задължението да предостави посочения проект на държавата.

И още - според анекса, ще заплатим всички разноски и дължими плащания към избраните чуждестранни и български архитектурни бюра. Ще заплатим изцяло всички държавни и общински такси за разглеждането и одобрението на проекта.

И тъй като се заговори с числа - стойността на всичко това е ШЕСТ МИЛИОНА лева. В цифри - 6 000 000 лв. Казано иначе - сума, която ЦСКА ще вложи за инвестиционен проект, който ще предостави на държавата, без гаранции за времето след евентуално издаване на разрешение за строеж.

Сумата за наеми, която държавата отлага до 01.03.23 г., но не отменя като ангажимент за клуба, възлиза на 500 000 лв. С други думи - 1/12 от инвестицията, която ще направим през това време.

След като стана въпрос за опрощаване и инвестиции, нека припомним и вложеното дотук в базите на ЦСКА:

~ 3,3 милиона БЕЗ ДДС в наеми и такси

~ 5 милиона инвестиции в подобрение на инфраструктурата

И не на последно място бихме искали да напомним, че за изграждането на нов, модерен стадион в центъра на София, на мястото на рушащото се в момента съоръжение, ЦСКА ще вложи само и единствено собствени средства и средства, осигурени от инвеститори. Клубът не иска и няма да поиска нито една стотинка помощ от държавата“, написаха „червените“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова се класира на финал на турнир от сериите WTA 125 в Будапеща
Виктория Томова се класира на финал на турнир от сериите WTA 125 в Будапеща
България няма да признае референдумите в Украйна
България няма да признае референдумите в Украйна