НОВИНИ

ЦСКА осъди остро поведението на феновете си към легендите на клуба, преминали в ЦСКА 1948

цска осъди остро поведението феновете легендите клуба преминали цска 1948
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:16, 31.08.2022
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на ЦСКА излезе с официална позиция относно поведението на феновете на тима по време на дербито с ЦСКА 1948 от осмия кръг на Първа лига.

Двубоят на стадион „Българска армия“ бе спечелен от домакина с 2:1, но събитията на терена бяха помрачени от фенските ексцесии преди началния съдийски сигнал и по трибуните по време на двубоя.

Привърженици на отбора, собственост на бизнесмена Гриша Ганчев, замеряха с бутилки и счупени седалки ръководството на ЦСКА 1948, в лицето на шефа на ДЮШ на отбора Методи Деянов, спортният директор Радослав Здравков и изпълнителния директор Добрин Гьонов.

Тези действия на феновете донесоха глоба в размер на 14 хиляди лева на ЦСКА.

Отделно, старши треньорът на гостите Любослав Пенев бе освиркван и обиждан от трибуните, а звездата му на алеята на славата на ЦСКА пред стадион „Българска армия“ бе поругана, както и тази на Стойчо Младенов.

Силните фигури на тима, подвизаващ се на „Армията“, осъдиха остро поведението на феновете срещу легендите на ЦСКА, каквито безспорно са Любослав Пенев, Стойчо Младенов, Радослав Здравков и Методи Деяно.

Позицията на ЦСКА:

„Във връзка със случилото се на стадион „Българска армия“ на 29 август и вълната от коментари по горещата тема се чувстваме длъжни пред обществеността да изразим и позицията на ЦСКА. Двубоят срещу гостите от Бистрица беше съпътстван от множество емоции, разбираемо – основно негативни, темпераментът на нашите фенове взе превес. Болката на хиляди цесекари беше излята на стадиона срещу онези, в които същите тези хиляди са се клели, заради които са заобичали любимия клуб, с които заедно през годините са плакали от болка и щастие и рамо до рамо са се изправяли срещу врага. Сега еднозначно феновете на ЦСКА показаха своето отношение към действия, които приемат за предателство. Не можем да контролираме скандиранията на повече от 6000 души в среща с толкова високо напрежение. Не можем да наредим на сърцата на привържениците на ЦСКА кого да продължат да обичат и от кого да се отрекат.

Можем обаче да осъдим действия, които преминаха граници. ЦСКА като клуб се разграничава от поругаването и опитите за унищожаване на Алеята на славата и конкретно звездите на някои от легендите на отбора, които бяха драскани, заливани с течности и заличени. Да, и нас ни боли от решенията им, но не трябва да забравяме, че всички те са част от историята на славния тим, която не можем и не трябва да изтриваме“, написаха „червените“ в социалните мрежи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво представлява ДИК синдромът, причинил смърттта на родилка в Горна Оряховица
Какво представлява ДИК синдромът, причинил смърттта на родилка в Горна Оряховица
Президентът изразява съболезнования на семейството и близките на Михаил Горбачов
Президентът изразява съболезнования на семейството и близките на Михаил Горбачов