НОВИНИ

ЦСКА отбеляза 74 години от създаването си

цска отбеляза години създаването
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
00:09, 05.05.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на ЦСКА публикува на официалния сайт на "червените" поздравителен адрес към всички привърженици на тима по повод 74 години от създаването на клуба.

От основаването си през 1948 година, "армейците" печелят шампионската титла на България за рекордните 31 пъти, печелят 21 пъти Купата на България по футбол и достигат три пъти до полуфиналите в турнира за Купата на европейските шампиони (КЕШ), който е предшественик на сегашната Шампионска лига.

Ето какво написаха от ЦСКА по случай празника:

"Скъпи армейци,

Днес ЦСКА празнува 74-ата годишнина от основаването си. 74 години, в които свещените четири букви не спират да палят сърцата ни, да ни карат да се радваме и да плачем, да чакаме с трепет всеки следващ мач, с радостта и разочарованието, които ни носят. Защото сме горди фенове на ЦСКА! А любовта към ЦСКА е по-силна от всяка една трудност. И всеки изстрадан триумф е по-сладък и по-ценен.

Историята на ЦСКА е пълна с успехи, но привържениците винаги са били неотлъчно до клуба и при най-големите радости, и в най-тежките моменти. Времето е отредило на нашия любим отбор винаги да има водеща роля не само в българския спорт, но и на международната сцена. Редица велики състезатели, треньори и ръководители са оставили имената си със златни букви през изминалите 74 години.

Но най-много са имената на тези, които не спират да подкрепят любимците си - на стадиона, пред телевизорите - от Айтос до Чикаго и от Козлодуй до Рио де Жанейро. Благодарение на нашите фенове ЦСКА живее в цял свят и е не просто социален феномен - това е искрена и чиста любов, която минава през граници и континенти!

От създаването си през 1948 г. до сега нашият велик клуб е обогатил витрините на клубния Музей на спортната слава с рекордните 31 шампионски титли и 21 национални купи, гордеем се с 3 полуфинала в Европа и безброй незабравими футболни вечери, които са ни донесли моменти на радост, гордост и величие.

Вярваме, че още много хубави мигове предстоят пред всички нас, които сме свързани с най-успешния български клуб. Честит рожден ден на нашата спортна любов!

Честит празник на всички привърженици!

САМО ЦСКА!", гласи поздравителния адрес на "червените".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тибо Куртоа: За шест минути показахме, че във футбола всичко е възможно
Тибо Куртоа: За шест минути показахме, че във футбола всичко е възможно
Реал (Мадрид) е на финал в Шампионската лига след нов знаменит обрат на "Бернабеу"
Реал (Мадрид) е на финал в Шампионската лига след нов знаменит обрат на "Бернабеу"