НОВИНИ

ЦСКА победи Балкан Ботевград като гост в НБЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:40, 15.03.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
цска удари балкан ботевград гост нбл
Слушай новината

Отборът на ЦСКА постигна своята шеста поредна победа в Националната баскетболна лига (НБЛ), след като надигра с 81:71 като гост Балкан Ботевград в среща от 25-ия кръг на редовния сезон.

Баскетболистите на Росен Барчовски започнаха двубоя на много високи обороти и в края на първата четвърт имаха преднина от 11 точки при 27:16.

Втората четвърт отново започна с предимство за "армейците", които съумяха да увеличат аванса си до 24 точки при 44:20. До почивката домакините от Ботевград показаха признаци на съживяване и намалиха част от пасива си, като втората четвърт приключи при 46:31 в полза на гостите.

В третата част баскетболистите на Балкан продължиха с добрите си изяви и след силни заключителни минути се приближиха само на 4 пункта до ЦСКА при 54:58 преди решителната четвърта част.

В последните 10 минути обаче "червените" категорично бяха по-добрия тим на паркета и това им помогна да стигнат до крайния успех след 81:71.

Над всички за победителите беше американецът Брендън Йънг, който вкара 30 точки, а на ниво беше и сърбинът Драган Зекович, който приключи със 17.

За домакините от Балкан Ботевград Мануел Суарес се отчете с 15 точки, а българският национал Димитър Димитров добави 13.

В класирането ботевградчани остават на 2-то място с актив от 38 точки и баланс 16-6, но с днешния си успех ЦСКА също събра 38 пункта на 3-та позиция, но "армейците" имат и мач повече и са с баланс 15-8.

В ранния двубой от днешния ден съставът на Академик Пловдив надигра с 95:80 като гост БК Ямбол и прекъсна серията си от седем поредни поражения при визити на този съперник.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС не вижда заплаха за финансовата стабилност след фалитите на банки в САЩ
ЕС не вижда заплаха за финансовата стабилност след фалитите на банки в САЩ
Трафикът на мигранти: Какъв е профилът на каналджиите?
Трафикът на мигранти: Какъв е профилът на каналджиите?